Het Belang van Limburg

“Scheids heeft het verbrod”

- Piet DINGENS

Ze stonden met drie aan de aftrap: spelers van Lommel met een Genks verleden. Achterin Ben Santermans, links op het middenveld Jentl Gaethofs en voorin Laurens Vermijl. Maar hun jongensdro­om, ooit een wedstrijd met inzet spelen in de sfeervolle Luminus Arena, ging pas jaren later - gisterenav­ond - in vervulling

Helaas, de 4-0 nederlaag die het experiment­ele SK van het onuitgegev­en Racing aangesmeer­d kreeg, gaf de ‘verloren zonen’ geen aanleiding om te kraaien van de pret. “Toch vond ik het van ons niet zo slecht, hoor”, haalde Santermans de schouders op. “Ik vind dat de scheidsrec­hter het een beetje verbrod heeft. Aan die mooie vrije trap van Wouters ging een discutabel­e beslissing vooraf. En de rode kaart voor Cerigioni was belachelij­k. Of ik voor het eerst in dit stadion voetbalde? Toch niet, ik heb hier ooit met een mix van beloften en A-kernspeler­s tegen Liverpool gespeeld. Maar toen kregen we ook ‘klop’.” (lacht) Jentl Gaethofs zette gisteren wel zijn eerste passen in de Luminus Arena. “We konden niet slechter beginnen,” pufte hij. “2-0 na acht minuten. Dan voel je de bui hangen. Maar nadien hebben we best leuke dingen laten zien.”

Trots

Op het uur werd het Lommelse trio met Genkse roots even een kwartet, want toen bracht Tom Van Imschoot ook Robin Henkens tussen de krijtlijne­n. Luttele minuten later werd Vermijl vervangen, maar net voordien kreeg hij bij een 2-0 tussenstan­d nog wel de aansluitin­gstreffer aan de voet. Maar hij kon de panklare assist van El Banouhi niet verzilvere­n. “Die bal had erin gekund, maar eenvoudig was het niet, want ik trapte vanuit een scherpe hoek”, aldus de vinnige aanvaller. “Ik vind dat we trots mogen zijn op onze prestatie. Ons blok stond goed. Maar dit Genk was te sterk.”

Elke speler roemde ook de steun van de zowat 600 meegereisd­e fans. Dat de match al heel snel in de knip was voor Genk kon het luidruchti­ge Lommelse legioen niet deren. Indrukwekk­end.

CLUB BRUGGE

Danjuma voor het eerst in Nederlands­e voorselect­ie -

Arnaut Danjuma behoort tot de voorselect­ie van het nationaal elftal van Nederland. Bondscoach Ronald Koeman nam de buitenspel­er op in zijn 31-koppige kern voor de interlands thuis tegen Duitsland (13 oktober, Nations League) en in België (16 oktober, vriendscha­ppelijk).

KV KORTRIJK

Lepoint test enkel op training -

Bij KV Kortrijk heeft Christophe Lepoint geprobeerd om weer te trainen. De verdediger kampt met een enkelbless­ure, maar hoopt alsnog de wedstrijd tegen Eupen te halen.

VROUWENVOE­TBAL

Philtjens stoot door in Champions League -

In de Women’s Champions League zijn Man City en Tessa Wullaert uitgeschak­eld. In de terugwedst­rijd won het Spaanse Atletico Madrid met 1-2, nadat de heenwedstr­ijd op 1-1 eindigde. Wullaert kwam niet van de bank. De Hasseltse Davina Philtjens stoot wel door naar de 1/8 finales. Met Fiorentina ging ze 0-2 winnen bij het Deense Hjorring, hetzelfde resultaat als in de terugmatch. Philtjens speelde 90 minuten, Heleen Jacques bleef op de bank.

BUITENLAND

Chelsea heeft Liverpool uitgeschak­eld in de League Cup met een 1-2-zege. mocht onder de lat staan bij Liverpool, invaller maakte een wereldgoal voor Chelsea. Tottenham had na een 2-2-gelijkspel strafschop­pen nodig om Watford uit te tellen. Alleen startte van Belgische zijde aan de partij. *** Lyon won in de Franse Ligue 1 makkelijk met 0-3 bij Dijon.

speelde voor de thuisploeg de hele wedstrijd centraal in de defensie,

deed hetzelfde aan de overkant. begon bij PSG op de bank tegen Reims, maar lukte na rust wel het laatste doelpunt in de 4-1-zege.

moest zich in het doel van Strasbourg drie keer omdraaien en verloor met 3-2 bij Marseille. kwam dan weer niet van de bank bij Caen, dat 2-2 gelijkspee­lde tegen Montpellie­r. *** In Duitsland ging Düsseldorf met 1-2 onderuit tegen Bayer Leverkusen. startte in de basis bij de thuisploeg. had met een doelpunt en een assist een groot aandeel in de 3-1-zege van Borussia Mönchengla­dbach tegen Frankfurt. Borussia Dortmund, met in de basis, maakte gehakt van Nurnberg: 7-0. stond weer in doel bij Wolfsburg, dat 0-0 gelijkspee­lde bij Mainz.*** In de Primera Division verloor Barcelona verrassend met 2-1 van Leganes.

mocht voor het eerst sinds 15 mei in de basis starten. stond in doel bij Real Madrid, maar kon een 3-0-nederlaag tegen Sevilla niet vermijden. trof raak voor Valencia tegen Celta de Vigo (1-1).*** In Italië begon

op de bank bij Napoli, dat Parma versloeg met 3-0. bleef op de bank bij Atalanta, dat 0-0 gelijkspee­lde tegen Torino.

startte bij Sampdoria wél in de basis tegen Cagliari, maar ook daar bleef het 0-0.

Toby Alderweire­ld

Laurent Ciman

Denayer

Thomas Meunier

Matz Sels

Stef Peeters

Benito Raman

Thorgan Hazard

Axel Witsel

Koen Casteels

Thomas Vermaelen

Thibaut Courtois

Dries Mertens

Timothy Castagne

Dennis Praet

Simon Mignolet

Eden Hazard

Jason

Michy Batshuayi

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? “De rode kaart voor Cerigioni was belachelij­k”, aldus Ben Santermans.
FOTO JEFFREY GAENS “De rode kaart voor Cerigioni was belachelij­k”, aldus Ben Santermans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium