Het Belang van Limburg

“Training met Remco, aub”

-

DYLAN

Ben, het is hier precies elke dag prijs. Brons voor Campenaert­s. Ik denk niet dat de federatie mag klagen. Nu, successen of niet, mijn focus blijft uitgaan naar zondag.

BEN

Deze medaille is volledig de verdienste van Victor en zijn staf. Zelf heb ik een paar kansen gehad om een WK-tijdrit te rijden, maar ik heb ze nooit gegrepen. Ook dit jaar niet. Omdat ik vind dat ik niet over topmateria­al beschik en in een tijdrit telt ieder detail. Aan de Spelen in Rio had ik wel graag deelgenome­n, dat tijdritpar­cours was wel op mijn lijf geschreven, maar de keuze viel niet op mij.

DYLAN

Vandaag kan het opnieuw in de roos zijn, want Remco Evenepoel komt in actie. Tim en ik hadden het er op onze kamer nog over: wij waren als junior al blij als we een koers konden winnen. Hij wint telkens met minuten voorsprong.

BEN

Ja, wij wonnen destijds met tien seconden voorsprong. Als je iedereen op een minuut reed, werd je al beschouwd als een talentje. De zoon van mijn Italiaanse soigneur heeft al tegen Remco gereden. Die jongen kan echt hard met de fiets rijden, ik ken hem goed. Maar op het EK werd hij wel net als iedereen op tien minuten gezet. Dus ja, ik zou wel eens met Remco willen trainen om hem van dichtbij aan het werk te kunnen zien.

DYLAN

Gisteren hebben we slechts 2,5 uur gefietst. Vandaag staat er een lange duurtraini­ng op het programma waarbij we onder meer het parcours gaan verkennen. Ik kijk ernaar uit om die Gramartbod­en met eigen ogen te zien. Ik heb er zo veel over gehoord. Na wat ik in de Vuelta onder de wielen heb gekregen… Spectacula­irder kan haast niet meer.

BEN

Er wordt veel gezegd en gespeculee­rd. Dat is eigen aan een eendagskoe­rs als het WK. Ik probeer er me niet te veel van aan te trekken. Je kunt zo veel scenario’s bedenken als je wil. Zondag ontrolt er zich maar één…

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium