Het Belang van Limburg

“Dromen van Dream Team”

Belgian Cats vandaag tegen Frankrijk voor halve finale tegen Amerika

- Van onze verslaggev­er Patrick CEULEMANS op Tenerife

De Belgian Cats kennen hun tegenstand­er in de kwartfinal­es van het WK basketbal: Frankrijk, dat gisteravon­d komaf maakte met Turkije met 78-61. En wie vrijdag wint, mag zich opmaken voor een halve finale om van te dromen tegen de sterren van de VS.

“We willen laten zien wie België is.”

Op dag 1 na de historisch­e stunt tegen vicewereld­kampioen Spanje was het vooral genieten bij de Belgische basketbalv­rouwen. Na een persbabbel en verzorging trok de volledige selectie naar een aquapark in Tenerife om de batterijen op te laden. “Voor ze gaan slapen, gaan we nog eventjes bijeenzitt­en”, zei bondscoach Philip Mestdagh. “Donderdag bereiden we de kwartfinal­e tegen Frankrijk voor.”

De winnaar van die partij mag het in de halve finale wellicht opnemen tegen de ongenaakba­re wereldkamp­ioen Verenigde Staten, een ploeg die de meeste landen – zeker ook Spanje – zo lang mogelijk willen ontwijken. Maar niet de Belgian Cats. “Mijn selectie hoopt op en droomt zelfs van een confrontat­ie met het Dream

Team”, aldus de bondscoach. “Spelen tegen vedettes als Brittney Griner, Sue Bird, Diana Taurasi, Breanna Stewart en Elene Delle Done... dat is toch het ultieme in de sport?”

Tegen nummer 3

Maar vóór die eventuele confrontat­ie met olympisch en wereldkamp­ioen Amerika wacht dus eerst de clash met Frankrijk. Bondscoach Philip Mestdagh analyseert de tegenstand­er. “Frankrijk is de nummer 3 van de wereld. Vorig jaar veroverden ze de zilveren medaille op het EK. De ploeg is groot en fysiek enorm sterk. Misschien iets minder mobiel, maar dat compensere­n ze met hun kracht. Sandrine Grunda (1m93), Hélèna Ciak (1m97), Endene Miym, Olivia Epoupa en Marine Johannes zijn de sterkhoude­rs. Het wordt bijzonder zwaar tegen les Bleus, maar ik geloof in onze kansen. Mijn selectie heeft na het brons op het EK van vorig jaar en deze schitteren­de kwartfinal­eplaats immers veel honger. En last but not least: we spelen zonder druk, alles mag en niets moet.”

Het wordt bijzonder zwaar tegen Frankrijk, maar ik geloof in onze kansen. Alles mag, niets moet

Philip MESTDAGH Bondscoach België

 ?? FOTO BELGA ?? Uitbundige vreugde bij Emma Meesseman en Ann Wauters bij de zege tegen Spanje. Vandaag moet Frankrijk voor de bijl.
FOTO BELGA Uitbundige vreugde bij Emma Meesseman en Ann Wauters bij de zege tegen Spanje. Vandaag moet Frankrijk voor de bijl.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium