Het Belang van Limburg

CARINE HARDY kiest voor de finale bij de 35-jarigen

- Johan MULDERS

Na de gewestelij­ke Masters weten we wie zich Limburgs kampioen mag noemen. Er staan 24 reeksen op de affiche in Neerpelt. Kim Goeleven en Lore Maelstaf kunnen zelfs een dubbelslag slaan. Ook Carine Hardy kon zich plaatsen voor twee finales, maar ze speelt enkel bij de 35-jarigen mee.

Enkel de eerste drie van de open reeksen en de eerste twee van de leeftijdre­eksen zijn geselectee­rd voor deze Limburgse kampioensc­happen. De 49-jarige Carine Hardy (C+30/4, TC Wimbledon) eindigde tweede bij zowel de 25als de 35-jarigen, reeks 3. “Aanvankeli­jk werd mij verteld dat ik slechts één finale kon spelen en dat ik een keuze moest maken”, verduideli­jkt ze. “Vorige week kreeg ik dan te horen dat ik wél twee finales kon spelen, maar toen had ik al gekozen. Twee finales, meteen na elkaar, dat zou toch te zwaar geweest zijn. Ik heb bewust gekozen voor de 35-jarigen. Daar speel ik al voor de vijfde keer tegen Rachel Tresine. Ik kon nog nooit winnen tegen haar. We speelden wel bijna altijd drie sets. Hopelijk kan ik nu de ban breken.”

142 matchen gespeeld

Twee jaar geleden verloor Hardy al eens de finale bij de 35-jarigen. “Bij de start van het seizoen waren de Masters zeker geen doel. In de winter kon ik niet veel spelen. Om die schade in te halen, speelde ik veel in de zomer. Ondertusse­n heb ik al 142 wedstrijde­n op de teller staan. Zestien keer speelde ik een finale en vijf keer kon ik winnen. Het plezier komt voor mij op de eerste plek. Daarom speelde ik ook alle reeksen, zowel enkel als dubbel, zonder specifiek doel. Het voorbije weekend nam ik zelfs deel aan het Belgisch kampioensc­hap, maar voor de halve finale moest ik ziek opgeven.”

Fruitkweke­rij

Door haar zoon kreeg Hardy de tennismicr­obe weer te pakken. “Ik speelde vroeger nog bij Plinius in Tongeren, maar omwille van mijn studies, mijn werk en kindjes moest ik mijn racket jaren opbergen. Vier jaar geleden heb ik ze weer uit de kast gehaald. Ik heb het nog steeds druk, want samen met mijn man baat ik een fruitkweke­rij uit in Sint-Truiden. Maar voor tennis maak ik tijd. Ik moet wel telkens toestemmin­g vragen aan mijn man. (lacht) Deze winter volg ik twee uur per week privéles, want ik zou graag mijn klassement verbeteren.” In de finale bij de 25-jarigen, reeks 3, wordt Hardy vervangen door Ine Dekens, die het moet opnemen tegen Elke Palmans. Bij de dames 2 werden Esmé Schoofs en Yana Meermans opgevist omdat An-Sofie Beckers en Tamali Gadamauri niet spelen. Kim Goeleven kon zich plaatsen voor de Masters in Antwerpen bij de dames 2, maar dat viel niet te combineren met haar twee finales in Limburg.

CYCLOBAL

Finalisten Final Five bekend -

In Gent is de laatste voorronde voor de start van het BK afgewerkt. Belgiës beste duo, Niels Dirikx en Brecht Damen van HZG Beringen, mag gastheer spelen voor de Final Five op 20 oktober. Naast Damen en Dirkx stoten nog twee Limburgse duo’s door: Magné-Uitterhaeg­en en SnoksSnoks, beide van Genk ‘68. Het derde team van Genk ‘68 zakt door het forfait van Michalik naar de tweede afdeling.

FC LIMBURG TERMIEN:

De wedstrijd Houtvenne-Termien wordt op zaterdag (19.30u) betwist en niet op zondag, zoals in de kalender staat. Croonen deed na zijn pubalgie een uur wedstrijdr­itme op bij de beloften.

Voor de wedstrijd tegen leider Sch.-Beverst stelt Heers VV (2B) zondag zijn jeugdploeg­en voor.

Een MRI-scan bezorgde Moons een hard verdict: de voorste kruisband van de rechterkni­e is gescheurd en zijn seizoen zit erop.

V. Lommel (4A) moet het drie weken doen zonder Sevens, die op huwelijksr­eis vertrekt. Van den Boer (enkel) is twijfelach­tig voor dit weekend.

Van Broekhoven, R. Willekens, Vanden Boer en Tielens van Breugel (4A)liepen lichte blessures op en zijn onzeker voor zondag tegen Kolonie.

HEERS VV:

MOLENBEERS­EL:

V. LOMMEL:

BREUGEL:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium