Het Belang van Limburg

“Zoals bij Barcelona of Real Madrid”

- Dirk JACOBS

De vier zaalsportp­loegen van het Hasseltse Kiewit gaan voortaan samenwerke­n onder de naam All4Hades. “We zijn destijds allemaal ontstaan uit de jeugdclub Hades en die binding willen we in ere herstellen”, zegt Toon Hermans, voorzitter van voetbalclu­b Racing Hades. Ook basket Hades BBC, volleybal Rekre Hades en handbal Real Kiewit stappen mee in het project. De vier clubs slaan de handen in mekaar. De voetballer­s van Toon Hermans’ Racing Hades zijn met het meest. Ook basket Hades BBC, volleybal Rekre Hades en handbal Real Kiewit maken voortaan deel uit van All4Hades. “We willen onze knowhow en ervaring delen. En op termijn ook faciliteit­en samen gebruiken”, zeggen Robby Houbrechts van Real Kiewit en Erik Geurts van Hades BBC.

“En wij zijn misschien een beetje de vreemde eend in de bijt, omdat we recreanten zijn”, vertellen Serge Spitz en Philip Scheepers van Rekre Hades volley. “Maar we zijn met vier teams wel de grootste recreatiec­lub van de provincie.”

Barcelona

“We zijn geen Barcelona of Real Madrid maar we spiegelen er ons wel een beetje aan qua werkmethod­e”, klinkt het bij de voorzitter­s. “Er komt geen groot overkoepel­end bestuur, maar we gaan wel geregeld samenzitte­n en bekij- ken welke mogelijkhe­den zich aandienen. Racing Hades gaat binnenkort in haar voetbalsta­dion bijvoorbee­ld een fitnessrui­mte installere­n, en we bekijken of de andere sporters daar kunnen revalidere­n. Voor verre verplaatsi­ngen kunnen de andere clubs ook gebruikmak­en van de afspraken die de voetbalplo­eg, die dat bijna tweewekeli­jks moet doen, lopen heeft. Zo kan de handbalplo­eg binnenkort in Kortrijk gaan bekeren met de Hadesbus. Onze coaches kunnen misschien over de sportgrenz­en heen opleidinge­n doorlopen, we kunnen samen aankopen doen... De mogelijkhe­den zijn legio.”

God van de onderwerel­d

Samen brengen de vier clubs dan ook elke week 2.700 mensen op de been. “Hen willen we in mei samenbreng­en tijdens onze eerste Hades-revival. Maar eerst kan er nog een heel seizoen gesupporte­rd worden, want wie een abonnement bij voetbal of basket koopt, kan daarmee ook het hele seizoen bij de andere ploegen terecht.” Ondertusse­n spelen de vier clubs meestal in groen en wit, maar de oorspronke­lijke kleuren van Hades waren rood en zwart. “Rood stond voor vuur en zwart voor de hel. Hades was dan ook de god van de onderwerel­d”, vertelt Toon Hermans. “Maar vandaag houden we het bij groen en wit, ook de Hasseltse kleuren.” All4Hades krijgt ook een nieuw logo: een ster met vier punten die verwijzen naar de vier clubs. “Op de sporthal en aan het voetbalter­rein zal ook een grote banner komen waarop dat logo te zien gaat zijn.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Voetballer­s, basketters, handballer­s en volleyball­ers: in Kiewit zijn ze voortaan allemaal All4Hades.
FOTO SVEN DILLEN Voetballer­s, basketters, handballer­s en volleyball­ers: in Kiewit zijn ze voortaan allemaal All4Hades.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium