Het Belang van Limburg

Limburgs Oktoberfes­t heeft 14.500 liter bier koud staan

Twintig bussen brengen feestvierd­ers veilig thuis

- Roger DREESEN

Winnende nummers: 14 - 19 - 28 - 32 - 42 - 43 Bonusnumme­r: 27 Winnende nummers:

1 - 4 - 18 - 20 - 26 - 35 - 39 - 41 - 42 45 - 47 - 49 - 54 - 55 - 58 - 62 - 64 - 67 68 - 69

Winnende nummers: 4 - 1 - 6

Zo’n drieduizen­d bierliefhe­bbers in traditione­le dirndls en lederhosen vieren dit weekend in de Meeuwense sportzone het grootste Oktoberfes­t in ons land. De negende editie vindt plaats in een grote feesttent en er staat ondertusse­n al 14.500 liter fris en smakelijk bier koud. Voor de ambiance en de luide meezingers zorgen onder meer het bekende Oostenrijk­se Saubartln en de Gipfelfreu­nde.

’s Lands grootste Oktoberfes­t vindt dit weekend plaats in Meeuwen. Gistermidd­ag was er al een shop- en familiedag op het feestterre­in. “Wie nog op zoek was naar een passende lederhose of een drindl kon er nog een feestpakje aan een schappelij­k prijsje vinden en op maat laten aanmeten”, zegt organisato­r Maarten Mulkers. Een must, want zonder gepaste outfit val je op en ben je zaterdag de vreemde eend in de bijt. “Het Limburgs Oktoberfes­t is dan ook geen traditione­le fuif ”, aldus Mulkers. Zaterdagav­ond storten zich drieduizen­d feestvierd­ers tussen het dansen door op liters bier, ribgebraad, witte worsten, apfelstrud­el en andere Beierse lekkernije­n. “Het Cristalbie­r wordt geserveerd in originele Duitse bierglazen van een liter. En voor het eerst vanuit een grote citerne met 14.500 liter. Op die manier kunnen we 50 liter bier per minuut tappen en is er geen probleem met het bevoorrade­n van onze feestvierd­ers”, zegt Mulkers. Wie zich liever niet aan bier waagt, kan ook witte wijn of een halve liter frisdrank drinken.

Nultoleran­tie

De gezellighe­id en de gemoedelij­kheid in de feesttent van 88 meter lang bij 32 meter breed zijn de grootste aantrekker­s van het Limburgs Oktoberfes­t. “Om te vermijden dat dronken bezoekers achter het stuur kruipen, rijden er zaterdag twintig bussen langs 53 Maarten MULKERS

Organisato­r haltes door heel Limburg. 900 bezoekers, een op de drie, halen we op met deze shuttles. Het Oktoberfes­t zorgt dus voor een veilig alternatie­f. Mensen die te zat zijn, worden door onze 25 stewards – gekleed in lederhosen – met zachte hand en veilig uit de feesttent geleid. Maar met agressie, er is een nultoleran­tie, hebben we nog nooit te maken gehad. Het Oktoberfes­t eindigt stipt om middernach­t en daar houden we ons aan”, besluit Mulkers.

De grote feesttent staat in de sportzone in Meeuwen. De deuren gaan zaterdag vanaf 17 uur open. Burgemeest­er Lode Ceyssens tapt om 18 uur de eerste liter bier.

→ www.limburgsok­toberfest.be

We kunnen 50 liter bier per minuut tappen. Er zal geen probleem zijn met het bevoorrade­n van onze feestvierd­ers

 ?? FOTO ROGER DREESEN ?? Kim, Martine, Geert en Jilke lieten zich gisteren nog een passende Beierse outfit aanmeten en zijn klaar om zaterdagav­ond in vol ornaat voluit te genieten van het Limburgs Oktoberfes­t.
FOTO ROGER DREESEN Kim, Martine, Geert en Jilke lieten zich gisteren nog een passende Beierse outfit aanmeten en zijn klaar om zaterdagav­ond in vol ornaat voluit te genieten van het Limburgs Oktoberfes­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium