Het Belang van Limburg

Werken sportpark Kadijk moeten eind volgend jaar afgerond zijn

- Paul THEEUWEN

In het Peltse cultureel centrum Palethe kunnen inwoners een blik werpen op de toekomstpl­annen voor het gemeenteli­jk sportpark op Kadijk, bedoeld voor de buurt en voetbalplo­eg Kadijk SK. Morgen om 11 uur – niet toevallig enkele weken voor de verkiezing­en – wordt de eerste spade in de grond gestoken.

In Overpelt begonnen sommigen zich na de fusie al zorgen te maken over de komst van het nieuw gemeenteli­jk sportpark. Maar het park komt er nu dus toch. Alleen liep de timing door diverse historisch­e bodemonder­zoeken vertraging op. “Sportpark Kadijk krijgt een hoofdgebou­w met nieuwe kleedkamer­s, kantine en tribune. Dat gebouw vormt samen met het A-terrein in kunstgras de kern van de nieuwe sportinfra­structuur”, licht schepen van Sport Ann Van Dorpe (CD&V) toe. “Drie pleinen met gewone afmetingen, een kleiner grasveld en een Finse piste vervolledi­gen het park. De werken starten vrijdag in Overpelt, en moeten eind volgend jaar klaar zijn in Pelt.”

Over de locatie is nagedacht: “Centrumond­ersteunend, nabij de kern van Overpelt en het Mariazieke­nhuis.”

Nog voor de winter wordt er gestart met de buitenaanl­eg van twee grasvelden, die in de zomer 2019 bespeelbaa­r moeten zijn. Die werken zullen in totaal 2,31 miljoen euro kosten.

Het kunstgrasv­eld wordt gelegd zodra de ruwbouw van het clubhuis af is. Het Overpeltse bouwbedrij­f Driesen mag het gebouw volgens de plannen van De Gouden Liniaal Architecte­n realiseren. Voor die werken is 1,64 miljoen euro gereservee­rd, waarvan 500.000 voor rekening van voetbalclu­b Kadijk SK.

 ?? FOTO PAUL THEEUWEN ?? De buurt kan de beelden bekijken in CC Palethe.
FOTO PAUL THEEUWEN De buurt kan de beelden bekijken in CC Palethe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium