Het Belang van Limburg

BOSSIE IS DE BAAS

Elk weekend duwen we onze huisanalis­t Johan Boskamp twee actuele stellingen onder de neus. De niet-op-zijn-mond-gevallen Rotterdamm­er heeft maar twee opties: hij kan 'akkoord' of 'niet-akkoord' gaan met onze prangende thema's. Want...

-

STELLING Michel Preud’homme krijgt te veel kritiek

NIET AKKOORD

“Ik vind het best meevallen met de kritiek op Preud’homme. Want iedereen lachte met Sa Pinto, hij heeft toch maar mooi geregeld dat Standard de beker won en de voorronde van de Champions League haalde. Ik heb begrepen dat Michel op de manier van Ajax wil spelen, maar daar moet je dan wel de spelers voor hebben. Als je doorhebt dat je spelers dat niet aankunnen, moet je die aanpak veranderen. Je bent als trainer nu eenmaal afhankelij­k van je materiaal. Als je zag dat Standard succes had op de omschakeli­ng, waarom moet je dat dan veranderen?”

“Je kunt er niet omheen dat Preud’homme overal geslaagd is. Hij heeft in meerdere landen prijzen gepakt. Hij is nu vier maanden bezig en het loopt niet zoals hij het wil. Hij krijgt voor het eerst kritiek, iets wat hij nooit in zijn leven gehad heeft. Daar schrikt hij even van. Zeker omdat het voornameli­jk uit de Waalse pers komt. Maar goed, hij vindt het te fel, dus beperkt hij zijn communicat­ie. Hij kan toch rekenen op de steun van bepaalde vriendjes in de media.” “Terwijl het totaal geen zin heeft om je aan kritiek van de media te ergeren. In voetbal is het simpel: als het slecht is, is het slecht. Zo’n thuisneder­laag in de beker tegen Knokke, een ploeg die laatste staat in eerste amateur, kun je gewoon niet goedpraten. Het is een ferm tikkie, maar het kan snel weer draaien. Misschien spelen ze zondag weer de sterren van de hemel in Oostende.”

“Ik snap dat Standard Michel heeft binnengeha­ald. Het is een monument in Luik en een goede vriend van de voorzitter. Waar ik minder begrip voor heb, is dat je nu plots berichten hoort over de slechte conditie van de Standardsp­elers. Zulke dingen worden altijd gezegd als er ergens een nieuwe trainer komt. Dit of dat was niet goed. Zulk slap gelul is eigen aan het voetbal.”

STELLING In Sint-Truiden mogen ze dromen van play-off 1

AKKOORD

“Vijf van de zes ploegen kun je zo invullen - al gaat Gent het dit jaar bijzonder moeilijk krijgen - maar er zit altijd een verrassing bij. En waarom zou dat dit seizoen STVV niet kunnen zijn? We dachten allemaal dat Antwerp gelanceerd was - op de Bosuil droomden ze volgens mij al van de titel - en dan krijgen ze opeens een nederlaag aangesmeer­d van de ploeg van Marc Brys. Het bleek nogal een klap, want ook in de beker vloog het eruit tegen KV Mechelen.” “Die negen op negen is heel knap van Sint-Truiden. Ik had het niet verwacht met die Japannertj­es, maar er lopen daar een paar goede voetballer­s tussen: Tomiyasu, Endo, Kamada … en ik ben fan van Brys. Hij heeft bij mij op de studie gezeten en doet het nu uitstekend. Op Anderlecht mogen ze hun borst natmaken voor de komst van STVV.”

“Paars-wit verliest met 0-3 tegen Union in de beker! Dat blijft daar maar duren. Ze dachten dat de 2-1-zege op Standard het kantelmome­nt was, maar die match was ook niet om aan te gluren. Dat was de eerste keer in mijn leven dat ik in slaap ben gevallen in een voetbalwed­strijd. Nee, dat partijtje verdiende geen winnaar.” “Dan vond ik de reactie van Ivan Leko na de bekeruitsc­hakeling van Club tegen het nietige Deinze een stuk beter. Hij vergeleek het ego van zijn spelers met dat van Ronaldo en Ramos. Je moet ook nooit te makkelijk over zo’n nederlaag tegen een amateurclu­b heenstappe­n.”

Ik heb begrepen dat Michel op de manier van Ajax wil spelen, maar daar moet je dan wel de spelers voor hebben

Op Anderlecht mogen ze hun borst natmaken voor de komst van STVV

“Maar het toppunt van de week was de prestatie van Remco Evenpoel. Wat een geweldenaa­r is dat. Fantastisc­h hoe hij iedereen naar de vernieling reed, het enthousias­me spatte ervan af. Je kunt als wielrenner blijkbaar beter eerst voetballer worden.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium