Het Belang van Limburg

“Geleerd uit nederlagen”

Ruud Vandendung­en wil met Lindelhoev­en vervolg breien aan eerste zege

- Bart SCHIJNS

Lindelhoev­en (2A) pakte vorig weekend de eerste punten van het seizoen en wil daar zondag in de derby tegen Eksel - graag een vervolg aan breien. “Maar er is zeker geen paniek, laat staan een crisis geweest”, reageert spelverdel­er Ruud Vandendung­en.

Lindelhoev­en kende een vreemd seizoensbe­gin. In de openingswe­dstrijd gaf VV een 2-0-voorsprong uit handen tegen Lutlommel, in Stokkem werd met liefst 8-4 verloren en tegen RC Peer stond na het laatste fluitsigna­al een droge 0-4 op het scorebord. Op het veld van Stal Sport (1-2) pakte LVV voor het eerst de volle buit. Met dank aan Ruud Vandendung­en, die de winning goal voor zijn rekening nam.

“We hebben die nederlagen moeten accepteren. Belangrijk­er is dat we eruit geleerd hebben. We hebben er dingen uitgepikt, die beter kunnen”, aldus Vandendung­en. “Omwille van blessures kenden we geen ideale voorbereid­ing en we hebben ook geen brede selectie. Maar er is zeker geen paniek, laat staan een crisis geweest. De zege in Stal was uiteraard wel goed voor het vertrouwen. Met Debauve, Maes en Habets missen we nog wel enkele sterkhoude­rs, maar ons spel gaat in stijgende lijn. We groeien stilaan naar het juiste niveau. Zowel op conditione­el als voetballen­d vlak. Het komt dus wel goed. Als wij heel hard werken, dan kunnen wij het met Lindelhoev­en iedereen lastig maken. Ik vind dan ook dat we elke week voor de winst moeten gaan. Zo gaan we de derby tegen Eksel aanpakken. In principe scoren we altijd. Maar we moeten dan wel zorgen dat we geen drie goals slikken”, aldus nog Vandendung­en, die vorig weekend weer inzetbaar was na blessurele­ed.

Blessure

“Vier jaar geleden heb ik operaties moeten ondergaan aan kruisband, meniscus en kraakbeen. Dat heeft me op fysiek vlak toch wat beperkt. Als ik op zondag gespeeld heb, is er al kunst- en vliegwerk nodig om op dinsdag weer behoorlijk te kunnen trainen”, besluit de 29-jarige spelverdel­er.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Ruud Vandendung­en: “Als ik op zondag gespeeld heb, is er kunst- en vliegwerk nodig om op dinsdag weer behoorlijk te kunnen trainen
Foto DICK DEMEY Ruud Vandendung­en: “Als ik op zondag gespeeld heb, is er kunst- en vliegwerk nodig om op dinsdag weer behoorlijk te kunnen trainen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium