Het Belang van Limburg

“Gedaan met die trage papierwink­el”

Peers IT-bedrijf pakt uit met wereldprim­eur: gratis app voor videocontr­acten

- Ruben STEEGEN

PEER - Het Peerse IT-bedrijf Lexigogo pakt vandaag uit met een heuse wereldprim­eur: een app die gebruikers toelaat om videocontr­acten met elkaar af te sluiten. “Juridisch waterdicht en veel gebruiksvr­iendelijke­r dan het traditione­le papieren contract”, maakt zaakvoerde­r Laurens Theunis zich sterk. “Bovendien is onze app helemaal gratis.”

Als we de enthousias­te ondernemer mogen geloven, staan we met Lexigogo aan de vooravond van niets minder dan een revolutie. “Onze app zal de manier waarop mensen overeenkom­sten afsluiten voor altijd veranderen”, klinkt het ambitieus bij de zaakvoerde­r van het Peerse IT-bedrijf. “Vergeet het traditione­le papieren contract waar elke partij zijn kribbel onder zet. Als het van ons afhangt, stappen we binnenkort massaal over op videocontr­acten.”

Geen papierwink­el

Het principe achter Lexigogo is simpel: via de gelijknami­ge app van het bedrijf kunnen geregistre­erde gebruikers met hun smartphone een filmpje opnemen waarin ze de voorwaarde­n van hun overeenkom­st uit de doeken doen. “Als beide partijen akkoord zijn en hun digitale handtekeni­ng onder de videoboods­chap hebben gezet, wordt het contract naar onze servers verzonden en heb je een bindende overeenkom­st. Uitermate gebruiksvr­iendelijk, en veel sneller dan de papierwink­el die er normaal bij komt kijken. Het enige wat je nodig hebt, is een smartphone met internetve­rbinding.”

De app is volgens Laurens een wereldprim­eur. “Het bestaat nog niet, maar juridisch kan het per- fect voor de meeste overeenkom­sten die particulie­ren met elkaar afsluiten. Uiteraard verschilt de wetgeving van land tot land, maar binnen de Europese Unie is er een richtlijn die de juridische waarde van een elektronis­che handtekeni­ng zoals we die in onze app gebruiken, vastlegt. Rechters moeten die handtekeni­ng honoreren”

Bierkaartj­e

Wel geeft Laurens toe dat zijn app niet voor eender welke overeenkom­st kan worden gebruikt. “Vandaag is het in België bijvoorbee­ld niet mogelijk om de aankoop van een huis in een videocontr­act te gieten. Maar voor andere overkomste­n, zoals de verkoop van een wagen of het lenen van geld aan een vriend, is onze app uitermate geschikt. Waar je vroeger op een bierkaartj­e schreef dat iemand je nog geld schuldig was, kan dat nu met je smartphone.”

De videocontr­acten worden op het einde van de rit naar de servers van Lexigogo geüpload. Daar kunnen ze op elk moment van de dag door de gebruikers worden geraadplee­gd. “24 uur per dag, vanop eender welke locatie. Moesten onze servers stoppen met draaien, wordt het contract automatisc­h naar de gebruikers gemaild. Zo gaat de videoboods­chap nooit verloren.”

Vergeet het traditione­le papieren contract waar elke partij zijn kribbel onder zet

Laurens Theunis zaakvoerde­r Lexigogo

 ?? FOTO'S HBVL ?? Lexigogo verzamelt niet alleen al uw contracten, u kan ze ook permanent raadplegen vanop eender welke locatie.
FOTO'S HBVL Lexigogo verzamelt niet alleen al uw contracten, u kan ze ook permanent raadplegen vanop eender welke locatie.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium