Het Belang van Limburg

Overrompel­ing voor politie en brandweer

20.000 bezoekers voor Hasseltse veiligheid­ssite ‘Campus H’

- Dirk JACOBS

De opendeurda­g van de nieuwe politie- en brandweerg­ebouwen op Campus H in Hasselt leverde een ware stormloop op. Een half uur voor de opening, zondagocht­end om 10 uur, stonden al meer dan 200 mensen in het rijtje voor de deuren. Parkeren op een van de drie geplande pendelpark­ings werd na 14 uur ook al een hele opgave.

De 20.000 mensen die naar de nieuwe gebouwen aan het Albertkana­al afzakten, werden dan ook beloond voor de moeite. Wie de hele site wilde zien, was al snel twee tot drie uur zoet. De videowall, schietbaan en sportzaal zaten bij de hoogtepunt­en, maar ook burelen van de politie, garages en materiaalk­amers konden bezocht worden, tot zelfs de rustkamers van de brandweerv­rouwen- en mannen toe.

“Ik ben enorm aangenaam ver- rast”, zegt Jules Vandevelde. “Onze hulpdienst­en verdienen alle comfort. Als er met een van ons iets gebeurt, staan zij als eersten paraat en dat moet in de best mogelijke omstandigh­eden gebeuren. De samenwerki­ng tussen de verschille­nde hulpdienst­en op één groot terrein levert hier duidelijk niks dan voordelen op. Samen de sportzaal gebruiken bijvoorbee­ld, of het restaurant. En ik ben heel blij dat we de kans gekregen hebben om het eens te bekijken.” Bovenop de rondleidin­g hadden zowel politie als brandweer gezorgd voor extra animatie, waarbij jong en oud kennis konden maken met de job. “Dit was een feest, een andere manier om de mensen met ons te laten kennismake­n”, zeggen korpschef Philip Pirard en brandweerc­ommandant Bert Swijsen. “We zijn bijzonder blij dat het op deze manier gelopen is. Bij momenten waren we zelf zwaar onder de indruk van de toeloop. Twintigdui­zend mensen op bezoek, dat is een droomscena­rio.”

 ??  ?? De belangstel­ling was enorm,bij jong en oud.
De belangstel­ling was enorm,bij jong en oud.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium