Het Belang van Limburg

Twee twintigers in de cel voor moord in Hasselt

-

Twee twintigers zitten sinds zaterdag in de gevangenis op verdenking van de moord op hun huisgenoot Johannes van Wordragen donderdag. Ze ontkennen elke betrokkenh­eid, maar blijkbaar zijn er voldoende aanwijzing­en van schuld. De twee zijn 20 en 26 jaar en werden door Johannes opgevangen. Hij was de voorzitter van de vzw Goed en huurde het huis in de Salvatorst­raat waar hij samen met vier anderen woonden, onder wie de twee verdachten. Vermoedeli­jk zijn de twee in een woordenwis­seling verwikkeld geraakt met Johannes. Tijdens de discussie kreeg hij meerdere messteken toegediend. Dat gebeurde wellicht in de Voogdijstr­aat, op een boogscheut van de Salvatorst­raat. Dinsdag verschijne­n de twee voor de raadkamer. Het ongeval gebeurde rond 8.15 uur in de richting van Nederland. In de trailer zaten op dat moment geen dieren. Het voertuig ging eerst aan het slingeren, schoof de berm in, botste daar tegen het wildrooste­r en sloeg dan over de kop.

MAASMECHEL­EN

Een bestuurder van een scooter is zaterdag lichtgewon­d geraakt bij een botsing met een auto op de Louis Mercierlaa­n. Het ongeval gebeurde rond 11.30 uur.

LANAKEN

Zondagnami­ddag is een fietser gewond geraakt bij een botsing met een auto in de Dellestraa­t.

HERK-DE-STAD

Op de Steenweg is zondag rond 14.30 uur een bromfiets tegen een verlichtin­gspaal gebotst. Er vielen twee gewonden. (nv)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium