Het Belang van Limburg

“Alle posities stilaan gehad”

Jordan Botaka schuift op naar centrale middenveld

- Gunter SCHOOFS

Voor de rust speelde kapitein Jordan Botaka op zijn ‘vertrouwde’ rechtsacht­er. Na de koffie posteerde Marc Brys hem voor de defensie. “Ik denk dat ik intussen alle posities gehad heb in mijn carrière”, lachte Botaka

Marc Brys en Issame Charaï puzzelden druk aan de zijlijn na de uitsluitin­g van Cristian Ceballos. Echt ingrijpen deed Brys na de rust. Van de 5-4-1 waarmee hij startte, schakelde de STVV-coach over naar een 4-3-2, zodat de Kanaries zelf op de loer bleven liggen en niet speculeerd­en op de 0-0, die er uiteindeli­jk wel kwam. “Ik moest voor de verdedigin­g gaan voetballen samen met De Sart en Asamoah. Een gewaagde, maar goeie zet”, aldus Jordan Botaka. “Ik denk dat de cirkel nu helemaal rond is. Ik heb alle posities nu wel gehad in mijn carrière. Ik ben zo trots op hoe we hier geknokt hebben. Ook hij daar weer (wijst naar Boli).”

“Goh, ik heb het daar altijd een beetje van moeten hebben”, oordeelde Yohan Boli zelf. “Alleen die kers op de taart ontbreekt. Ik moet eindelijk dat goaltje meepikken. Ik scoorde wel, maar randje buitenspel, blijkbaar. Was de afgevlagde kopbal nadien geen offside? Shit, zeg. Die had dan wel binnen het kader gemoeten. Op dat vlak moet het wel beter. Ik weet dat heus ook wel. Eén keer moet het meezitten, dan is de trein vertrokken. Gelukkig blijft de ploeg me keihard steunen.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Jordan Botaka.
FOTO JEFFREY GAENS Jordan Botaka.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium