Het Belang van Limburg

“Ceballos zat met tranen in de ogen”

Marc Brys vindt rood voor Spanjaard zware sanctie

- Kristof LIBERLOO

STVV verloor weer niet. Ook niet in het Vanden Stock Stadion. Ook niet tegen het grote Anderlecht. Ook niet met tien spelers. De laatste (en enige) nederlaag dateert al van 25 augustus, op Standard. “Dit gelijkspel smaakt zoet”, grijnsde Marc Brys.

Met twintig waren ze ongeveer. De duiven die gisterenna­middag vrolijk door het Astridpark trippelden. Rondom een hoek van het zestienmet­ergebied pikten ze gretig naar smakelijke mestkorrel­tjes die het Brusselse gras beter moeten doen groeien. Geen Anderlecht-speler die de gezellige namiddag van de grijzige tortels verstoorde. Alleen een parkvijver­tje ontbrak nog. Hein Vanhaezebr­ouck vernoemde de duiven ook. Om aan te tonen dat STVV niet in de buurt van Didillon geraakte. “Wat had Anderlecht dan verwacht?”, haalde Marc Brys de schouders op. “Dat wij met tien alles open zouden gooien en naar voor zouden lopen.” Anderlecht moet inderdaad de hand in eigen boezem steken. Paars-wit kan zelfs niet winnen als het 70 minuten tegen tien mag voetballen. Een pijnlijke vaststelli­ng voor Vanhaezebr­ouck en alle paars-witte supporters gisteren. Die van STVV kirden gisteren van plezier. Niet dat ze een fantastisc­he wedstrijd zagen, dat kon niet meer na de vroege rode kaart voor Ceballos. Maar de Kanaries toonden wel weer tonnen inzet. “Dat heeft ons een punt opgeleverd”, stelde Brys vast. “Alleen jammer dat we na die rode kaart niet meer konden voetballen, want daarvoor waren we echt wel naar hier gekomen. We wisten waar de vrije ruimtes zouden komen. Neem die kopbalkans van Boli in het begin, dat was een hele mooie. Met tien moesten we ons plan echter aanpassen.”

“Rood overdreven”

Met tien, dat betekent zonder Ceballos, die rood kreeg voor een charge op Saelemaeke­rs. “De overtredin­g gebeurde vlak voor onze bank, ik vond rood een heel strenge sanctie”, aldus Brys. “Ceballos vloog er te fel in, dat klopt. Maar het was geen gemene fout. Ik vond rood overdreven. Nadien had Kums twee keer geel kunnen pakken, maar hij werd gespaard.” Ceballos zat in zak en as. Brys: “Die jongen was helemaal kapot, hij zat met tranen in de ogen in de kleedkamer en bleef maar zeggen: ‘Sorry, I’m sorry’. Zoiets komt aan natuurlijk, de hele week hebben we naar deze match toegewerkt en dan lijkt plots alles om zeep.” Maar STVV hield dus stand. “Ik geef toe dat het geen cadeau is om tegen tien spelers te voetballen, ook niet voor Anderlecht. Zij stonden al onder druk en dat kroop blijkbaar toch in het hoofd. Maar wij zijn uitermate blij met het behaalde punt, dit smaakt erg zoet.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Brys (l) ging na afloop Ceballos (r) troosten.
FOTO JEFFREY GAENS Brys (l) ging na afloop Ceballos (r) troosten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium