Het Belang van Limburg

En als ze winnen...

- Marnik GEUKENS

… winnen ze zonder penalty. De vierde misser van op de stip zorgde zaterdag niet eens voor een smet op een alweer straffe prestatie. Wedstrijd 21 op een rij zonder nederlaag werd er opnieuw eentje met éénrichtin­gsverkeer, korte balwisseli­ngen en technische hoogstandj­es. “We zijn nog goed weggekomen”, besefte een zuchtende Francky Dury na afloop. Het wedstrijdb­lad had vooraf al de rest van de avond verklapt. Nooit eerder koos de coach van Essevee in Genk voor zo’n laag blok met atletisch vermogen. Het hollen achter een ongrijpbar­e bal werd de verrassend­e wisselspel­ers Bongonda en Harbaoui bespaard. Hun ploegmaats brachten er erg weinig van terecht. Dit Zulte Waregem hangt als los zand aan mekaar, de 0 op 18 is geen toeval. Het was schrijnend dat uitgereken­d een geëmotione­erde Thomas Buffel op zijn 37ste - mét Genkshirt onderaan - voor het moedigste verweer zorgde.

Laat het niets afdoen aan de straffe prestatie van de thuisploeg, die samen met Club Brugge de competitie overheerst. De kloof met de rest is zeker op voetbaltec­hnisch vlak overweldig­end. Pozuelo, Trossard, Malinovsky­i en Berge zorgen met hun hoogstandj­es wekelijks voor talloze plezierkre­ten in de tribunes, de vleugelbac­ks Maehle en Uronen worden steeds meer aanvallers pur sang. We kunnen ons echt niet voor de geest nemen welk Genk - zeker in de breedte - ooit sterker was of beter voetbal bracht.

Er rest maar één vraag: hoe lang houdt Racing dit vol? Donderdag naar Noorwegen, zondag naar Gent... dreigt er zelfs in de Luminus Arena gevaar voor een stroomteko­rt?

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium