Het Belang van Limburg

“Deze club zit voor altijd in mijn hart”

- Erik DE GRUYTER

Thomas Buffel kreeg zaterdag in zijn Genk een bijzonder warm onthaal. Het clubicoon kreeg meerdere geschenken en ovaties, op het moment dat de stadionklo­k op 19 sprong - Buffels rugnummer bij KRC - kreeg hij een ovatie van zestig seconden. Buffel toonde prompt het Genk-shirt, dat hij onder zijn wedstrijds­hirt droeg. Een zelden vertoond tafereel.

Het begon al voor de match toen hij door voorzitter Croonen en AD Gerits in de bloemetjes werd gezet. Op de tribunes werd de voormalige Genkse kapitein vergast op een eerste ovatie.

“Ik moet toegeven dat ik ’s ochtends met een raar gevoel ben wakker geworden”, fluisterde Buffel. “Ik was zelfs een beetje zenuwachti­g voor deze match. Dat overkomt me niet meer zo vaak.” In minuut 19 barstte een langgerekt applaus los. Tegelijker­tijd werd op Tribune Zuid een spandoek ontrold: Welkom thuis kapitein ook al is het maar voor 90 minuten. “Dat was echt een kippenvelm­oment”, knikte Buffel. Hij trok in die negentiend­e minuut ook even zijn Waregems- hirt omhoog. Daaronder kwam een blauw Genks truitje met Mijn ploeg. Voor altijd piepen. Of de Zulte Waregem-supporters hem die geste niet kwalijk zullen nemen?

“Ik zou niet weten waarom. Ik heb negen jaar in Genk gespeeld. Net als Feyenoord draag ik Genk voor altijd in m’n hart. Ik ben blij dat ik op deze manier afscheid heb kunnen nemen.” Toen Thomas Buffel vijf minuten vóór tijd mocht beschikken, werd hij door het Genkse publiek onder luid applaus uitgewuifd, een persoonlij­ke ereronde vormde het toetje. Een duidelijke­r eerbetoon kon de Genkse recordhoud­er (388 matchen) zich niet dromen.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Thomas Buffel: emotionele terugkeer.
FOTO JEFFREY GAENS Thomas Buffel: emotionele terugkeer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium