Het Belang van Limburg

Schrijvers scoort vanuit zijn zetel

- Guillaume MAEBE/Junior VERBEEKE

Wat Deinze? Wie Deinze? Na een klinkende 4-0-derbyzege tegen een zwak Cercle Brugge zit grote buur Club weer vol vertrouwen. Terug zijn de sterktes die voor een 25 op 27 in de competitie zorgden, groot is de hoop dat er woensdag op bezoek bij Atlético in de Champions League iets te rapen valt. Vier redenen waarom alles bij blauw-zwart weer peis en vree is.

Sterkhoude­rs

Neem Vormer, Vanaken en Wesley weg en Club Brugge verandert van gezicht. Weg is dan het aura van onoverwinn­elijkheid, in de plaats komt twijfel en een heuse kwaliteits­daling, zoals afgelopen woensdag pijnlijk duidelijk werd op bezoek bij Deinze. Draaien die sterkhoude­rs, dan draait blauw-zwart. Niet toevallig waren het opnieuw Wesley en Vanaken die tegen Cercle samen voor de eerste twee treffers zorgden. “Rond Wesley spelen is voor elke speler een fijne job”, weet Siebe Schrijvers. “Het is spelen in een zetel. Zeker als je weet dat er achter je ook nog veel kwaliteit staat.”

Niet alleen Wesley scoort

Voor Wesley liep het de laatste tijd best lekker - herinnert u zich zijn hattrick tegen AA Gent nog? - maar de andere Brugse aanvallers kwamen maar niet tot scoren. Jelle Vossen en Kaveh Rezaei scoorden nog wel vanop de stip, maar op de laatste veldgoal van een collega van Wesley was het al teruggrijp­en naar speeldag 3, toen Siebe Schrijvers scoorde tegen KV Kortrijk. Tegen Cercle was het diezelfde Schrijvers die twee keer de weg naar de netten vond. “Ik heb deze keer gewoon een andere rol gekregen”, aldus de doelpunten­maker. “Ik mocht hoger staan dan tegen Gent en dan krijg je automatisc­h meer kansen.”

Goede mentalitei­t

Ivan Leko was woest na de bekeruitsc­hakeling in Deinze. “Het ego van mijn spelers was groter dan dat van Ronaldo en Sergio Ramos”, brieste hij. Kritiek die er na de 4-0-zege tegen Cercle niet kwam. “De focus, de toewijding, het teamgevoel, de concentrat­ie, het was er allemaal vanaf de eerste minuut”, klonk Leko. De prestatie zorgde voor hoop richting het CL-treffen met Atlético. “Als Bilbao een punt kan pakken in Barcelona, kunnen wij een punt pakken in Madrid”, knipoogde de Kroaat.

Geheime wapens

En je weet maar nooit wie Leko woensdag opstelt. Rits en Vlietinck stellen op hun posities allesbehal­ve teleur, maar zaterdag vierde Club de terugkeer van twee nieuwkomer­s: Nakamba - terug na 4,5 maanden blessurele­ed - en zomertrans­fer Mata. Aangekocht met pubalgie, maar nu eindelijk fit. Beiden kregen een halfuur speeltijd, ideaal om warm te draaien met het oog op Atlético. “Normaal zijn zij altijd titularis bij ons”, aldus Leko. “De concurrent­ie die zij in de ploeg brengen, hebben wij hard nodig. Of ze woensdag starten? Dat zullen we wel zien.”

CLUB BRUGGE: Letica (6), Poulain (6), Mechele (6), Denswil (7), Vlietinck (7), Rits (7), Vormer (6), Vanaken (6), Schrijvers (8), Wesley (7), Danjuma (6).

VERVANGING­EN: 60’ Rits door Nakamba, 64’ Vlietinck door Mata, 74’ Wesley door Openda. CERCLE BRUGGE: Nardi (6), Palun (5), Lambot (5), Taravel (6), Etienne (5), Kone (6), Vitinho (5), Lusamba (5), Mercier (6), Tormin (5), Bruno (4). VERVANGING­EN: 43’ Bruno door Gakpé, 58’ Vitinho door de Belder, 79’ Lusamba door Appin. DOELPUNTEN: 6’ Lambot (own-goal) 1-0, 39’ Vanaken 2-0, 53’ Schrijvers 3-0, 81’ Schrijvers 4-0.

GELE KAARTEN: 43’ Tormin, 45’ Etienne, 51’ Wesley, 59’ Mercier, 63’ Taravel, 67’ Nakamba, 70’ Palun, 79’ Kone.

TOESCHOUWE­RS: 27.871. SCHEIDSREC­HTER: Lawrence Visser (8).

 ?? Foto BELGA ?? Siebe Schrijvers krijgt een knuffel van die andere doelpunten­maker Wesley.
Foto BELGA Siebe Schrijvers krijgt een knuffel van die andere doelpunten­maker Wesley.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium