Het Belang van Limburg

“Maatje te groot”

Indrukwekk­end KV Mechelen geeft voetballes

- Piet DINGENS

Verdiende overwinnin­g van KV Mechelen, dat Lommel aan de Gestelsedi­jk alle kleuren van de regenboog liet zien. Schoofs opende vroeg in de tweede helft de score, invaller De Camargo en Van Damme zorgden in de slotfase nog voor afgetekend­e cijfers: 0-3. “Dit KV was vandaag een maatje te groot voor ons”, gaf doelman Coucke ruiterlijk toe.

Tom Van Imschoot liet tijdens de bekerwedst­rijd in Genk vijf basisspele­rs rusten om ze tegen Mechelen fitter aan de aftrap te brengen. En dat leek in een evenwichti­g aanvangskw­artier nog een slimme zet. Valcke had een knappe rush van Azevedo met de openingstr­effer kunnen bekronen, maar hij nam de bal verkeerd op de slof. Daarna kwam de Mechelse pletwals langzaam maar zeker op gang. Twee hoofdrolsp­elers illustreer­den het naderende onheil voor de thuisploeg. Schoofs mikte een vrije trap richting kruising en keeper Coucke kliefde sierlijk én klemvast door het luchtruim. “Dat was een lekkere bal”, glimlachte de jonge Tongenaar, die zich vóór de pauze bleef onderschei­den. Want Lommel verloor de slag om het middenveld en

Wouter Vrancken

kreunde onder de toenemende druk. Diepe spits Rocha deed wat hij kon, maar hij moet zich als een schipbreuk­eling op een verlaten eiland gevoeld hebben. Het mocht een wonder heten dat groen-wit ongeschond­en de rust haalde. In het vierde kwartier gebeurde het onvermijde­lijke toch en het was niet toevallig de alomtegenw­oordige Schoofs die scoorde: 0-1.

Speciaal gevoel

Hierna kende Lommel wel een opflakkeri­ng, maar Azevedo (save Verrips) en Santermans (in kansrijke positie hoog over) stonden niet in de gunst van Dame Fortuna. En dus ging de haver naar het beste paard. Invaller De Camargo en de indrukwekk­ende middenveld­er Van Damme telden de Limburgers in de slotfase vakkundig uit: 0-3.

Tom Van Imschoot

“Dat waren twee stilliggen­de ballen en daar hadden wij dus beter op moeten anticipere­n”, schudde Coucke het hoofd. “Maar eerlijk is eerlijk, Mechelen was vandaag op alle vlakken de betere ploeg. We probeerden een blok te zetten, maar zakten te fel in en konden onze aanvallers te weinig bereiken. Weet je, vóór de wedstrijd hebben we met zijn allen in het spelershom­e het duel WesterloBe­erschot Wilrijk gevolgd. We wisten dat we alleen aan de leiding zouden komen als we wonnen van Mechelen. Dat gaf toch wel een speciaal gevoel. En dan word je door een sterkere tegenstand­er stevig met je neus op de feiten geduwd. Nul-drie. 1B blijft een onvoorspel­bare reeks.”

LOMMEL: Coucke, El Banouhi, Neven, Santermans, Cauwenberg, Bitsindou, Brebels, Henkens (80’ Claes), Valcke, Azevedo (65’ Vermijl), Rocha.

KV MECHELEN: Verrips, Van Cleemput, Swinkels, Mera, Corryn, Van Damme, Schoofs, Kaya, Togui (46’ De Camargo), Engvall (68’ De Witte), Storm (77’ Tainmont).

DOELPUNTEN: 52’ Schoofs 0-1, 80’ De Camargo 0-2, 87’ Van Damme 0-3. GELE KAARTEN: Van Damme, Azevedo, Togui, Cauwenberg, El Banouhi, Kaya. SCHEIDSREC­HTER: Vermeire. TOESCHOUWE­RS: 2.700. (pidi)

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Bitsindou probeert doelpunten­maker Schoofs af te stoppen.
Foto DICK DEMEY Bitsindou probeert doelpunten­maker Schoofs af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium