Het Belang van Limburg

Dylan Derdaele beste bij de Porsches

-

De voorlaatst­e manche van de Belcar is in Francorcha­mps gewonnen door de Norma van Deldiche Racing. Voor Thomas Piessens, Luc De Cock en Tim Joosen was het pas de eerste overwinnin­g van het seizoen. In de slotminute­n profiteerd­en ze van een drive through-straf voor Russel Racing: leider Gilles Magnus was met 2’19”834 onder de normtijd van 2’20” gedoken en vergooide zo een eventuele zege. Bij de Porsches zegevierde Belgium Racing met Dylan Derdaele en Nicolas Saelens. Derdaele stuntte bij de start door vanop de zevende plek de leiding te nemen en zelfs nog enkele ronden stand te houden. De strijd om de tweede plaats bij de Porsches ging nipt naar Tom Boonen en Bert Longin, vijf tienden voor de wagen van Koen en Kris Wauters. Limburgs succes was er in Belcar 5, waar Niels De Kerpel, Alex Cascateu en Jeromy Hesels (BMW 235i) wonnen voor Davy Suffeleers, Kurt Heirman en Jo Lammens (BMW 325i).

De finale vindt over drie weken plaats tijdens de Nascar Finals op Circuit Zolder.

GT: Mercedes - De Mercedes van Black Falcon met aan het stuur Maro Engel (Dui), Yelmer Buurman (Ned) en Luca Stolz (Dui) won de slotrace van het EK GT Endurance in Barcelona. Ze zijn ook kampioen. Raffaele Marciello (Mercedes) werd tweede en is de overkoepel­ende kampioen (sprint en endurance samen). Dries Vanthoor (Audi) kreeg een straf wegens contact en werd 15de.

WRX: Kristoffer­sson kampioen - Johan Kristoffer­sson (Zwe, VW) verlengde in Austin (VS) zijn titel in het WK rallycross (WRX). Een tweede plaats in de halve finale volstond. De semi’s gingen naar Petter Solberg en Mattias Ekstrom. De finale was bij het ter perse gaan nog niet gestart.