Het Belang van Limburg

Team Europe overweldig­t Team USA

-

Team Europe heeft de Ryder Cup herovert. Op de National bij Parijs stonden de Europeanen na de eerste twee wedstrijdd­agen al vier punten voor. Ze versloegen de Amerikanen uiteindeli­jk met duidelijke 17,5 - 10,5-cijfers.

Het leek even de verkeerde kant uit te gaan. De Amerikanen wonnen dankzij Justin Thomas, die in de topmatch Rory McIlroy bedwong, Webb Simpson, die ander Europees lanspunt Justin Rose versloeg, en Tony Finau, die Tommy Fleetwood van de vijf zegepunten hield, de eerste partijen. Dat zette uiteraard druk op “les Bleus”. Jon Rahm verminderd­e dat door niemand minder dan een sippe Tiger Woods te verslaan. Thorbjorn Olesen, Sergio Garcia, die met 25,5 punten de beste Europese Ryder Cup-speler ooit werd, en Paul Casey zorgden ervoor dat Team Europe niet meer kon verliezen. Francesco Molinari kreeg dan de eer de Ryder Cup in het Europese voordeel te beslissen. Voor de Amerikanen, die met hooggespan­nen ambities naar Parijs afgereisd waren, was dit een forse uppercut. Zij waanden zich, als “beste Amerikaans Ryder Cup-team ooit”, onklopbaar. Iedereen wijst nu al Amerikaans­e captain Jim Furyk met de vinger. Die slaagde er niet in al die Amerikaans­e ego’s tot één hecht team te kneden. Ook de set-up van de Albatros Course van de Golf National kreeg de volle lading. Té kort en té smal. Maar was dat ook niet zo voor Team Europe?

PAARDENSPO­RT

Bruynseels wint opnieuw 5* GP -

Niels Bruynseels heeft nu de drie Belgische vijfsterre­n GP’s gewonnen. Na Knokke Hippique en Brussels Stephex Masters, wint hij nu, met Lady Cracotte, ook de allereerst­e editie van de Waregem Horse Week. De Fransman Simon Delestre (Chesall Zimequest) werd tweede.

 ?? FOTO REUTERS ?? Kapitein Thomas Bjorn viert de overwinnin­g met Team Europe
FOTO REUTERS Kapitein Thomas Bjorn viert de overwinnin­g met Team Europe

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium