Het Belang van Limburg

Maximum voor Bocholt

Defensie blijft grote werkpunt bij Sp. NeLo

- Ivo KWANTEN

Dankzij een 38-32-zege tegen Sporting NeLo blijft Bocholt samen met Visé - ongeslagen aan de leiding in de BeNeleague. NeLo blijft achter met twee op zes.

“Net als in Aalsmeer zijn we met veel te weinig bravoure aan de wedstrijd begonnen”, blikte NeLo-coach Martin Vlijm terug. “Bocholt heeft niet gewonnen, wij hebben verloren.” De defensie op orde krijgen blijft het grote werkpunt bij Sporting. Vorige week legde Initia Hasselt er 37 in het mandje bij NeLo, nu deed Bocholt met 38 treffers nog beter.

“Daar word ik niet goed van”, reageerde David Polfliet, die de voorkeur kreeg op Van Leeuwen. De 44-jarige doelman speelde nochtans een dijk van een wedstrijd.

“Maar om te winnen, moet je duels winnen en dat hebben we niet gedaan. Elke tweede bal was voor de tegenstand­er.”

Maar Polfliet zag ook hoe zijn opponent Clem Leroy voortreffe­lijk keepte. Leroy - met zijn twintig jaar de jongste op het veld - slikte pas na zeven minuten zijn eerste doelpunt. Bocholt was intussen al tot 5-0 uitgelopen. Maar de thuisploeg morste daarna met de kansen, NeLo moest geen gekke dingen doen om aansluitin­g te krijgen en een 15-14 halfweg bood perspectie­f.

Meijer

Bij 19-20 (35’) flirtte de thuisploeg met de eerste nederlaag van het seizoen. Jerry en Tasevski scoorden aan de lopende band voor Sporting, maar Winters, Kedziora, Kooijman en Valkenborg­h deden dat ook voor Bocholt. En toen ook Meijer zich in de laatste tien minuten eveneens in de debatten ging mengen, was het vat voor de bezoekers helemaal af. “Door een blessure heb ik een groot stuk van de voorbereid­ing moeten missen”, aldus Meijer, die in het tussenseiz­oen overkwam van Tongeren. “Maar nu loopt het lekker. Ik trek nog geen conclusies uit deze drie zeges op rij. Nu volgen een paar drukke weken. Na de wedstrijde­n tegen Hasselt en Aalsmeer en de Europabeke­rwedstrijd­en tegen het Luxemburgs­e Kaerjeng weten we wel waar we staan”, aldus de Nederlande­r.

BOCHOLT: Alberts, Leroy, Gijbels, Wertelaers 2, M. Lamers, Winters 7, Kooijman 8, Cremers, Koninkx, Spooren 1, Valkenborg­h 6, J. Lamers, Driesen, Roelants, D. Kedziora 10, Meijer 4. NELO: Vansloot 4, Versleeuwe­n, Jerry 11, Tasevski 8, Van Leeuwen, Vernooy 1, Schroeder 3, Cnyrim 3, Vandebeeck, Follon, Kittel, Barnyak, Bongaerts, Denert 2, Polfliet. SCHEIDSREC­HTERS: Klompers en Stobbe.

 ?? FOTO DD ?? Kooijman zet zich door tussen Vernooy en Barnyak
FOTO DD Kooijman zet zich door tussen Vernooy en Barnyak

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium