Het Belang van Limburg

Swingen versus snakken

-

VTI Hasselt heeft afgelopen weekend stevig uitgehaald. Het verpletter­de Sparvoc Lanaken, dat na een zes op zes even met de voetjes op de grond werd gezet. Hasselt kwam messcherp voor de dag. “Wij gaan voor de titel”, stak libero Gilles Maesen de ambities niet onder stoelen of banken.

Wie op een thriller hoopte bij deze Limburgse derby, kwam bedrogen uit. Niemand in de sporthal van Runkst die ook maar durfde denken dat Hasselt puntenverl­ies zou lijden. Nochtans zit er wel muziek in het nieuwe Lanaken. Maar zaterdag kwamen er weinig noten uit. Of het moest gevloek zijn. Het gezicht van sterkhoude­r Kristof Hoho sprak boekdelen. Er lukte quasi niets voor Sparvoc zaterdag. Je hebt zo van die dagen. “Een collectiev­e offday”, knikte libero Wim Dirickx achteraf. En Hasselt ja, dat stoomde van bij de start door als een pletwals. Niet enkel was er een kwalitatie­f verschil of kon de thuisploeg puren uit veel meer weelde, serverend kon het contrast haast niet groter zijn. Dries boem boem Van Hest en Manu Maesen torpedeerd­en vanop de servicelij­n, Vannieuwen­huijsen schudde dan weer leuke floats uit de mouw. Terwijl libero Gilles Maesen achterin een mooie focus aan de dag legde, was Willems’ sloophamer dodelijk en vond setter Vandenreyt zijn afwerkers blindeling­s. Manu Maesen etaleerde meermaals zijn sprongkrac­ht en zware rechter. In het midden blokkeerde Leenaers met overgave. Nog zo’n wereld van verschil zaterdag: grinta. Waar VTI klaar was voor de strijd, gingen de kopjes bij Sparvoc te snel naar beneden. Kellens probeerde in te spreken op de groep. Er werd te weinig plezier gemaakt, luidde het. Maar beterschap kwam er nauwelijks. VTI-coach Renders bleef prima bijsturen, Hasselt denderde voort richting een oververdie­nde 3-0.

Wake-up call

“De grootste ontgoochel­ing is dat we niet gevolleyba­ld hebben”, reageerde Sparvoc-libero Dirickx. “Je merkte ook al snel dat VTI beter op elkaar is ingespeeld. Enkele spelers raakten dan gefrustree­rd, dat mag niet. Dit was dan ook een wake-up call. Ach, deze match kwam te vroeg. We moeten dit nieuwe project tijd geven.”

Zwarte beest

Geen groter contrast aan de overkant, bij een tevreden libero Maesen. “Sparvoc was al vaker ons zwarte beest. We waren scherp en enthousias­t. Dit was onze beste match tot dusver, maar we moeten blijven groeien. De ploeg werd versterkt ten opzichte van vorig seizoen. Er zijn nog stevige concurrent­en, maar het doel is om kampioen te worden.” Hasselt heeft in ieder geval een uitgebalan­ceerd team samengeste­ld. Aanvallend geweld, organisati­e, variatie in opslag, zeker voldoende wisselmoge­lijkheden, in combinatie met een prima groepssfee­r en wilskracht. We horen het u al denken: het seizoen is nog o zo jong. Juist, maar dit VTI kan swingen en móét mikken op de prijzen. SETSTANDEN: 25-16, 25-19, 25-17. Hasselt: Van Hest (6), Vannieuwen­huijsen (7), Willems (15), M. Maesen (15), Leenaers (7), Vandenreyt (1), libero: G. Maesen. Kwamen in: Van Wesemael. Lanaken: Kellens (8), Hoho (9), Mercier (1), Noordzij (4), Leenders (1), Beesmans (2), libero: Dirickx. Kwamen in: libero: Poosen, Braeken, Constantin­ou (2).

 ?? FOTO PATRICK SMETS ?? Leenders (4, Sparvoc) probeert het blok van Vanderreyt en Leenaers te omzeilen.
FOTO PATRICK SMETS Leenders (4, Sparvoc) probeert het blok van Vanderreyt en Leenaers te omzeilen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium