Het Belang van Limburg

Hoge foutenlast nekt Helios

-

HELIOS ZONHOVEN ZOERSEL B 0 3

Helios Zonhoven heeft geen vervolg kunnen breiden aan de knappe zege van een week eerder in Lint. Zoersel was niet super, maar Zonhoven aanvallend onmondig. De start was nochtans goed. Helios sloeg met stevige opslagdruk een driepunten­kloof. Het hield die tot in moneytime, maar dan werden enkele free-ball-situaties niet verzilverd. Zoersel liet de kans niet liggen: 23-25. Vanaf dan kreeg de thuisploeg het in receptie zwaar te verduren. De eigen opslagdruk viel weg en de aanval geraakte te weinig tot scoren. Coach Stan Forier probeerde met enkele wissels, maar Zonhoven bleef achtervolg­en, Zoersel freewheeld­e naar 0-2. In set drie liep Helios meteen tegen een achterstan­d van vijf punten aan. Welkenhuys­en bracht met een goede opslagbeur­t terug wat schwung in de zaak, maar de kloof dichten lukte niet meer. “Hier zat meer in”, reageerde Helios-coach Forier. “Zoersel was te pakken, maar we haalden nooit ons niveau op de hoeken. We maakten 23 aanvallend­e fouten op drie sets. Dan kun je niet winnen. We bleven wel vechten, al was dat vooral tegen onszelf. We moeten vooral leren uit deze nederlaag.”

SETSTANDEN: 23-25, 17-25, 21-25. Zonhoven: Gielen, Theunis, Paulissen, Van Dyck, Jannes, Henderickx, libero: Evers. Kwamen in: Glassee, Schils, Welkenhuys­en.

WARA GENK-WALHAIN

3-0

Genk kwam nooit in de problemen tegen staartploe­g Walhain. Setter Raymaekers maakte de juiste keuzes, de Genkse foutenlast bleef laag en man van de match Mathieu Thijs was aanvallend en serverend niet af te stoppen.

SETS: 25-13, 25-21, 25-17.

EERSTE DIVISIE HEREN BEVO GEETBETS LUBBEEK-LEUVEN 3 0

De eerste set ging héél simpel naar de thuisploeg. In set twee moest er harder geknokt worden. Lubbeek kreeg zelfs een setbal. Nadien werden de puntjes op de i gezet. Onder meer Sil Fransen was zowel achterin als aanvallend in zeer goede doen. SETS: 25-12, 26-24, 25-21. TWEEDE DIVISIE HEREN

WARA GENK B-HERENTHOUT

3-1

De thuisploeg bouwde in set één snel een kloof uit, maar opslagdruk van Dereyck gooide roet in het eten. Toen Leroy Reymen, goed voor 21 punten in totaal, zijn duivels ontbond stond er geen maat meer op Genk. Zowel in aanval als serverend was de Genkse opposite niet af te stoppen.

SETS: 20-25, 25-22, 25-20, 25-14.

MAASMECHEL­EN-ACHEL B

3-1

Eerste overwinnin­g van het seizoen voor Maasmechel­en, dat voor het eerst met 10 op het wedstrijdb­lad stond. Opposite Dimitri Letihon was in bloedvorm en toonde waarom hij tegen Stevoort gemist werd. Achel, nog steeds zonder zege, bereidt zich deze week voor op een vroege zespuntenm­atch tegen Bolderberg. SETS: 25-22, 25-21, 14-25, 29-27.

VC ZOERSEL B ROVEKA STEVOORT 2 3

Rovaka blijft ongeslagen na een marathon van bijna 3 uur. Het uitvallen van ijzersterk­e oppo Dirix kostte Roveka de vierde set, T2 Hans Hoeyberghs moest depanneren. In de tie-break veegde Stevoort een achterstan­d van 5 punten van het scorebord.

SETS: 29-27, 18-25, 19-25, 33-31, 16-18.

MAVO DILSEN STOKKEM KIVOLA RIEMST

Bijzonder knappe overwinnin­g van Mavo, dat donderdag naast Beuten ook Aerts zag uitvallen. Riemst leek op koers naar de drie punten, maar verkwansel­de in set vier een