Malle-Beerse is Italië niet

Hasseltse mini-Rode Duivels ontwaken uit mooie droom

- Jo TREKELS

KBVB EERSTE NATIONALE

EISDEN-DORP - MOESKROEN 1-4: Rust: 1-1. Doelpunten: Elalji 1-0, M. Greco 1-1, El Yassini 1-2, Derrouaz 1-3, Jukic 1-4.

ROSELIES - HOUTHALEN 1-2: Rust: 0-1. Doelpunten: Jarir 0-1, Vaelen 0-2, Karakilic 1-2.

ANTWERPEN - CHARLEROI 6-1 (GESTAAKT): Rust: 6-1. Doelpunten: Zouggaghi 1-0, Zouggaghi 2-0, Moussaoui 3-0, Moussaoui 4-0, Salhi 5-0,Chaibai 5-1, Nesen 6-1.

HALLE-GOOIK - NOORDERWIJ­K 8-3: Rust: 4-2. Doelpunten: Diogo 1-0, Patias 2-0, El Attabi 2-1, De Bail 3-1, Leo 4-1, Dahmani 4-2 en 4-3, Dujacquier 5-3, Digo 6-3, Leitao 7-3, Galan Carsi 8-3.

MORLANWELZ - LIERSE 2-6: Rust: 1-3. Doelpunten: Sababti 0-1, Beeckman 1-1, Anik 1, Ajouaou 1-2, Ajouaou 1-3, Deladrière 2-3, Kasmi 2-4, Anik 2-5, Kasmi 2-6.

TWEEDE NATIONALE B

HEUSDEN-ZOLDER - KOERSEL 7-6: Rust: 1-3. Doelpunten: M. Hüyük 1-0, Akrich 1-1, Maggen 1-2, Mimon Buyemaa 1-3, Vanvolckso­m 1-4, Yaman 2-4, Ben Abdeslam 3-4, Hicham 4-4, Thoelen 4-5, Thoelen 4-5, Thoelen 4-6, Hicham 5-6, Ben Abdeslam 6-6, Yaman 7-6. BORGLOON - WELLEN 2-6: Rust: 2-3.

Dries Lahraoui, Joren Paulus en Hamza Zaaf belandden vrijdag van de futsalheme­l in de hel. Twee dagen nadat het trio met de nationale ploeg een droomzege boekte tegen topland Italië, gingen ze met hun club Gelko Hasselt met de billen bloot tegen Malle-Beerse. Het was Hasselts grootse thuisneder­laag sinds mensenheug­enis Een kwaliteits­injectie lijkt noodzakeli­jk.

Eerst het goeie nieuws: de dubbele confrontat­ie met Italië. Dinsdag werd het 1-1, woensdag zorgde exHasselaa­r Reda Dahbi voor 2-1 in de slotsecond­e.

“Een mooie ervaring”, blikte Antwerpena­ar Hamza Zaaf terug. “Je moet weten dat Italië met nog acht van de veertien spelers speelde van op het EK. Het project van bondscoach Luca Cragnaz begint zijn vruchten af te werpen. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekke­n op weg naar de WKkwalific­atie volgend jaar.” Joren Paulus kwam niet van de bank, maar had genoten. “Ik heb kennis gemaakt met zaalvoetba­l op topniveau”, zei Paulus. “Ik heb veel bijgeleerd en die minuten komen misschien nog wel.” Dries Lahraoui keepte een puike eerste wedstrijd tegen Italië en viel tegen Malle-Beerse ook weinig te verwijten. Wie had het zondagssch­ot van Ouaddouh wel geweerd? Hasselt verstopte zich niet en kwam op 1-1, maar liep daarna op de ene counter na de andere. Ook de ingevallen Mageren had geen verhaal. Het werd niet 2-2, wel 1-3. En niet 2-4, maar 1-5. Een bittere les in efficiënti­e. “Malle-Beerse won verdiend”, vond Hamza Zaaf. “Wij maakten Doelpunten: Opdenakker 0-1, Semir Duric 0-2, Halim 1-2, Vermeulen 1-3, Alkis 2-3, Semir Duric 2-4, Detré 2-5, Ory 2-6.

A5 GENK - MEEUWEN 3-3: Rust: 1-3. Doelpunten: Lahcen Aabbou 0-1, Thys 1-1, Nijs 1-2, Rogiers 1-3, Thys 2-3, Cops 3-3.

HOESELT - ZUTENDAAL 6-5: Rust: 5-1. Doelpunten: Hawinkel 1-0, Arne Lambeets 2-0, Van de Paer 3-0, Hawinkel 4-0, Vaelen 5-0, Diamantini 5-1, Geraerts 5-2, Geraerts 5-3, Baccus 5-4, Baccus 5-5, Vaelen 6-5.

ALKEN - SCHOTEN 3-10: Rust: 1-6. Doelpunten: El Hannafi 0-1, El Hadji 0-2, Coeckelber­ghs 1-2, El manouti 1-3, El Manouti 1-4, Ouazza 1-5, Ait Ikkou 1-6, Struyf 1-7, Coeckelber­ghs 2-7, Struyf 2-8, Ouazza 2-9, Ouazza 2-10, Jaenen 3-10. TONGEREN - HUY 3-6: Rust: 1-2. Doelpunten: Ibricic 1-1, Verjans 2-2, Ibricic 3-5.

DERDE NATIONALE A

BERCHEM - LEOPOLDSBU­RG 7-5: Rust: 3-3. Doelpunten: Polling 0-1, Knaepen 3-2, Knaepen 3-3, Gilis 6-4, Elia 7-5.

GRACE-HOLLOGNE - HOESELT 6-4: Rust: 2-3. Doelpunten: Berx 2-1, Slechten 2-2, Slechten 2-3, Berx 3-4.

BOXBERG - RANST 4-5: Rust: 0-0. Doelpunten: Darrag 1-0, Heutmen Kherouach 2-0, Rachid Kherouach 3-1, Darrag 4-3. foutjes en zij waren tienmaal efficiënte­r. Een verschil in kwaliteit? We hebben onze kapitein Anes Beslija en Jawad Yachou vandaag hard gemist.”

De spoeling is dun. “Anes en Jawad zijn topspelers, waar we onze ploeg rond wilden bouwen”, vertelt Carmelo Nieddu. “Een kwaliteits­injectie is welkom, maar toch zijn we niet gedomineer­d. Helaas misten we grote kansen. Telkens we konden terugkeren, werden we dood gecounterd. Ik doe er echt alles aan met het huidige materiaal, maar ik weet niet of dat genoeg is voor het bestuur?” Manager Theo Geladi klonk - althans op club-tv - begripvol: “Zelfs al spelen deze jongens zich dood, dan komen we er nog niet.”