Het Belang van Limburg

THES-trein dendert voort

Voorzitter De Wit viert verjaardag met vijfde zege op rij

- Kristof JACOBS

De trein van THES dendert gewoon voort. Dankzij drie goals in het derde kwartier zaten Moutawakil en co in Oudenaarde bij de rust al op rozen, Oris zette een kwartier voor tijd de kers op de verjaardag­staart van de jarige voorzitter Wendy De Wit, die vijftig werd. “Dit is een schitteren­d cadeau”, aldus een glunderend­e preses.

De lange busrit zat in het openingskw­artier nog in de benen van de THES-spelers. Eerst redde N. Hulsmans van de lijn, wat later was er een goede Brughmans nodig om Oudenaarde van de 1-0 te houden. De bezoekers kwamen daarna beter in de wedstrijd en dreigden via Jeunen en Deferm, maar de nul bleef op het bord. Tot Oris op het halfuur goed wegdraaide en er 0-1 van maakte. THES ging door op zijn elan en scoorde voor de pauze nog twee keer. Eerst werkte Jeunen beheerst af op aangeven van Oris, Deferm maakte er 0-3 van na een mooie dribbel.

In de tweede helft had geel-blauw de wedstrijd makkelijk onder controle, Oudenaarde kwam nooit in de match. Een kwartier voor tijd zette Oris nog zware 0-4-cijfers op het bord. Eerst knikte hij een voorzet van Jeunen op de keeper, maar de rebound ging er wel in. Enige domper op de feestvreug­de was de overdreven rode kaart voor invaller Convents.

Hopen op meer

“Ik ben een fiere voorzitter”, zei THES-preses Wendy De Wit na afloop. “Die 15 op 15 is fantastisc­h. Van de vijf matchen speelden we er al drie buitenshui­s en bovendien maakten we al 16 doelpunten. Er is dus altijd iets te beleven bij ons. Waar dit gaat eindigen? In 1B, zodat we volgend seizoen bij onze ex-coach Wouter Vrancken kunnen gaan winnen. (lacht) Ach, we zien wel waar we stranden, we moeten in ieder geval bijna niet meer naar beneden kijken. We hebben veel vertrouwen en met twee thuismatch­en voor de boeg hoop ik stiekem op 21 op 21. Maar uiteraard beseffen we dat we ook nog wedstrijde­n zullen verliezen, dus laat ons nu vooral genieten.”

OUDENAARDE: Dutoit, Deppé, De Wilde, Wantens, Sarr, Vervaecke (60’ Turcan), Verstraete, Martens, Desmet (46’ Boguhe), Van Waeyenberg­he (81’ D’Hoore), Van Gyseghem.

THES: Brughmans, Jeunen, Spruyt (82’ Christiaen­s), Moutawakil, Stefani (76’ Convents), Oris (87’ D. Hulsmans), Battista, N. Hulsmans, Vanaken, Houwaer, Deferm.

DOELPUNTEN: 30’ Oris 0-1, 41’ Jeunen 0-2, 43’ Deferm 0-3, 74’ Oris 0-4.

GELE KAARTEN: Desmet, Jeunen, Moutawakil. RODE KAART: Convents.

SCHEIDSREC­HTER: Lonnoy.

TOESCHOUWE­RS:

 ?? FOTO GEERT DE RYCKE ?? Invaller Marijn Convents (l) kreeg in het slot nog rood.
FOTO GEERT DE RYCKE Invaller Marijn Convents (l) kreeg in het slot nog rood.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium