Het Belang van Limburg

Pareltje Bennassar beslissend

- Frederik BAETEN

Hades blijft bovenaan meedraaien in de tweede amateurkla­sse na een felbevocht­en zege tegen Berchem. Omar Bennassar maakte de enige treffer van de wedstrijd na een rush over de linkerflan­k en een knappe stift over de Antwerpse goalie. “Elke ploeg komt met tegenzin naar Hades. Dat gevoel moeten we nog versterken”, aldus de aanvaller.

Nochtans zag het er lange tijd niet naar uit dat Hades opnieuw drie punten zou pakken. Een vlot voetballen­d Berchem domineerde de match in het eerste halfuur en de thuisploeg vond niet meteen een antwoord. “We speelden tegen een sterk Berchem”, gaf ook Hades-coach Peter Van Houdt toe. “Een ploeg die collectief sterk voor de dag kwam. We hadden het knap lastig in de eerste helft.” Kansen leverde dat sterke eerste halfuur wel niet op voor de bezoekers. Integendee­l. De betere mogelijkhe­den waren voor Hades via Sögütcü (halve omhaal) en Gueroui (kopbal). Daarna was het moment de gloire van Bennassar aangebroke­n. Hij rolde de linkerflan­k op en nam de Berchemse goalie te grazen met een knappe stiftbal. “Demulder lanceerde mij perfect en toen ik naar binnen sneed richting doel, zag ik hun keeper al door de knieën gaan. In een flits besliste ik om niet voor de hoek, maar voor de lob te gaan en dat bleek de juiste keuze”, beschreef de aanvaller zijn doelpunt. Aan de overzijde toonden de Bechemse spitsen Audin en Hamdi vooral hoe het niet moet. Een droomkans op de gelijkmake­r werd op slag van rust immers vakkundig verprutst.

Meer grip na rust

Hades had na de pauze meer grip op de wedstrijd. Al kwam het nog één keer heel goed weg toen Audin vanuit een scherpe hoek keihard op de paal trapte. Anderzijds had Bennassar, alweer hij, de marge in de slotfase tot tweemaal toe moeten vergroten. “Er had er eentje meer in gemogen”, aldus de aanvaller, “maar één keer werd ik wel flink aangetrapt. Nu goed, de missie is geslaagd. Onze trainer wilde absoluut een zege en we hebben hem op zijn wenken bediend.” Peter Van Houdt was dan ook tevreden met de overwinnin­g. “We waren op een kruispunt beland. Bij een punt of nederlaag verloren we de aansluitin­g met Sporting Hasselt en Temse. Nu pikken we ons wagonnetje weer aan en doen we mee. Zo wil ik het zien”, besloot de Hades-coach. HADES: Gijbels, Willems, Gueroui, Corstjens, Celen, Wang (52’ Bloemen), Claes, Demulder (71’ Lenaerts), Bennassar (87’ Elens), Voorjans, Sögütcü. BERCHEM: Appels, Van Den Driessche, Geenens, Van Kruyssen, Absisan, Audin (80’ Michiels), Vallez, Vande Velde, Hamdi (40’ Sallaerts), Peers, Carrez. DOELPUNT: 38’ Bennassar 1-0.

GELE KAART: Voorjans.

SCHEIDSREC­HTER: Arno Schepers. TOESCHOUWE­RS: 280.

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Matchwinna­ar Bennassar maakte het de Berchem-verdedigin­g aardig lastig.
FOTO RAYMOND LEMMENS Matchwinna­ar Bennassar maakte het de Berchem-verdedigin­g aardig lastig.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium