Het Belang van Limburg

“Zelfs met tien

Wellen sleept na vroege rode kaart in extremis een punt uit de brand

- Daan PAREDIS

Wellen en Helson moesten zich zaterdagav­ond na een felbevocht­en derby tevredenst­ellen met een punt. Met zijn tweede van de wedstrijd kroonde Glenn Lowet zichzelf in extremis tot redder van de thuisploeg. “We blijven achter met een zuur gevoel”, klonk het in beide kampen.

Het duel tussen KVK Wellen en Helson Helchteren leek na 89 bewogen minuten op een gelijkspel af te stevenen, tot Prevot aan de tweede paal opdook en de bezoekers de voorsprong schonk. Helson diende de thuisploeg, die langer dan een uur met tien man stond, een uppercut toe en waande zich winnaar. Maar dat was buiten Lowet gerekend. De centrale verdediger stond in de verlenging op het juiste moment op de juiste plaats en sleepte met zijn tweede van de avond een punt uit de brand voor Wellen.

Topschutte­r

Die twee goals leverden Lowet bovendien ook de titel van topschutte­r op. “Ik heb geen ambities als spits, laat mij maar verdedigen”, kon er na afloop toch een lachje af bij de kapitein. “Goed dat we op het einde een punt pakken. Ik ken veel spelers van Helson en die weten hoe je een match lam legt. Dat doelpunt deed dus deugd. Als we de wedstrijd met elf tegen elf kunnen afmaken, winnen we, daar ben ik zeker van. Uiteindeli­jk blijven we achter met een zuur gevoel. We gooien twee punten weg, want zelfs met tien waren we beter.”

Bij Helson hadden ze de gelijkmake­r niet meer zien aankomen. “Na mijn 2-3 in de allerlaats­te minuut dachten we dat het binnen was. had verdorie binnen moeten zijn! En dan valt die bal één keer goed. Ach, op zich is een punt in Wellen niet slecht”, blikte doelpunten­maker Prevot terug op de puntendeli­ng. “Tot aan die rode kaart maakten ze het ons knap lastig en zelfs daarna streden ze tot het laatste fluitsigna­al. Toch blijven we achter met een zuur gevoel. Als je 65 minuten met een man meer staat, moet je altijd de volle buit pakken.”

Schwalbe

Hét kantelmome­nt in de wedstrijd was de rode kaart voor Heeren na 37 minuten. Vandecaute­r zat de rechtsacht­er op de hielen toen die neerging in het strafschop­gebied. Ref Torbeyns zag een schwalbe en trok onverbidde­lijk een tweede gele kaart. “Ik werd op volle snelheid uit balans gebracht en voelde zeker contact. Volgens mij was het strafschop. Ik denk ook niet dat de scheidsrec­hter wist dat ik al geel had, hij wachtte erg lang met de rode kaart. Gelukkig heeft het team goed gereageerd”, aldus Heeren. Vandecaute­r pleitte onschuldig. “Ik zette geen tackle in of raakte hem niet en die jongen weet dat zelf heel goed. Jammer voor hem dat hij een tweede gele kaart pakte, maar daarover beslist de scheidsrec­hter”, besloot de middenveld­er.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Vankrunkel­sven haalt Riyani onderuit. Inzet: Heeren wordt uitgeslote­n.
FOTO SVEN DILLEN Vankrunkel­sven haalt Riyani onderuit. Inzet: Heeren wordt uitgeslote­n.
 ?? Foto TP ?? Allegria prikte er maar liefst drie tegen de netten.
Foto TP Allegria prikte er maar liefst drie tegen de netten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium