Het Belang van Limburg

Allegria schenkt Patro zege met hattrick en assist

-

Met een 4-1-zege tegen Cappellen heeft Patro zijn geplaagde fans eindelijk wat sportief geluk kunnen bieden. Met een hattrick én een assist was Alessio Allegria de uitblinker van de avond. “Dit is een mentale opsteker na alles wat er de voorbije weken verteld en geschreven is over de club”, aldus de aanvaller.

Alessio Allegria kreeg tegen Cappellen een vrije rol achter spits Mombongo. Een geslaagde ingreep van coach Stijn Stijnen, zo bleek, want de aanvaller had aan één minuut en één steekpass van Gueroui voldoende om zijn trainer te bedanken voor het vertrouwen. De vreugde was echter van korte duur. Na vier minuten spelen trok debutant Montagnino bij een doorbraak van Da Silva aan de noodrem en scheidsrec­hter Van Uffelen wees meteen naar de strafschop­stip. Kil zette de penalty feilloos om: 1-1. Patro liet zich echter niet uit haar lood slaan en legde Cappellen nog voor rust over de knie. Amper zes minuten na de gelijkmake­r zorgde Allegria, weer op aangeven van Gueroui, voor de 2-1 en even later leverde hij met een knap hakje de assist bij de 3-1 van Mombongo. Met twee doelpunten en één assist was de honger van Allegria echter niet gestild. De aanvaller begon ter hoogte van de middellijn aan een knappe rush, waarna hij het leer door de benen van doelman Joossens in doel werkte. Na de geruststel­lende 4-1 kwam Patro nooit meer in de problemen. Integendee­l, Mom- bongo kopte nog tegen de lat en Joossens hield Ezzahri (vrijschop) en Allegria van de 5-1.

Geen excuses zoeken

“In die vrije rol, zwervend rond Freddy (Mombongo, nvdr.), kan ik mijn kwaliteite­n volledig benutten”, vertelde uitblinker Allegria na afloop. “Met vier treffers en twee assists zijn mijn statistiek­en weer op peil. Dit is een opsteker na alles wat er verteld en geschreven is. We mogen geen excuses zoeken achter al die bullshit. Dat de kopjes fris blijven, is de verdienste van trainer Stijnen.” Ook de Patrocoach schatte de zege tegen Cappellen naar waarde. “De club had dit moment van sportief geluk nodig om tot rust te komen”, besloot Stijnen.

PATRO: Belin, Montagnino, Rentmeiste­r, Renson, Swerten, Gronski (60’ Ouedraogo), Carratta, Gueroui, Ezzahri (88’ Olaerts), Allegria (82’ Annab), Mombongo. CAPPELLEN: Joossens, Willemsen (80’ Wouters), Lenaerts (46’ Floren), Volant, Destoop (80’ Mitrovic), Cornelisse­n, Geuens, Da Silva, Kil, Deckers, Lemaire. DOELPUNTEN: 2’ Allegria 1-0, 4’ Kil (strafschop) 1-1, 10’ Allegria 2-1, 18’ Mombongo 3-1, 41’ Allegria 4-1.

GELE KAARTEN: Carratta, Da Silva, Ezzahri, Floren, Geuens.

SCHEIDSREC­HTER: Van Uffelen. TOESCHOUWE­RS: 400.(jmi)