Het Belang van Limburg

Twee vroege treffers leveren zege op

-

Met twee treffers van Kim Bosmans (foto) binnen het eerste kwartier leek ESK op weg naar een vlotte zege, maar Racing Mechelen maakte het vooral na rust nog erg spannend. “Na die vroege goals speelden we te slordig, maar dit zijn wel drie cruciale punten”, aldus doelman Ghijsens.

In het eerste kwartier gaf Racing niet thuis en dat gaf Bosmans de kans om tweemaal te scoren. Eerst mooi vanop afstand en even later na mistasten van doelman Van Bulck. Nadien namen de bezoekers het initiatief over zonder grote kansen af te dwingen. Een eerste grote mogelijkhe­id kwam er wel meteen na rust, maar Huysmans miste de strafschop. Racing voerde de druk op. De bijhorende kansen werden echter gemist, tot doelman Ghijsens in de fout ging op een vrijschop van Luckermans: 2-1. Plots werd het spannend, want in de slotfase waren Wout Kerckhofs en Fontaine immers dicht bij de verdiende gelijkmake­r. Tussendoor miste Geenen aan de overzijde nog een open kans om ESK wat ademruimte te geven. De twee vroege treffers bleken echter voldoende om de drie punten thuis te houden.

Bij ESK speelde doelman GhijsHet ens zich in de kijker. “Die strafschop kon ik nog net met de voet redden. De tweede al dit seizoen. Een cruciale redding, want anders hadden wij het nog moeilijker gekregen. Bij die vrijschop miskeek ik mij op die zwabberbal. Daarna gaf ik een assist aan Geenen, maar hij miste. Na die vroege voorsprong gaven we de partij uit handen en voetbalden we heel slordig, maar dit zijn wel drie cruciale punten”, aldus Ghijsens.

LEOPOLDSBU­RG: Ghijsens, Ickmans, Tuteleers, Janssens, Claes, Peetermans, Geenen (89’ Schouteden), Bosmans, Rosario, Bilican (64’ Appeltans), Mathei.

RACING MECHELEN: Van Bulck, Stuyck, Luckermans, Janssens, Fontaine, Huysmans (69’ Hens), Dondo-Ndubo (75’ Olensky), W. Kerckhofs, B. Kerckhofs, Van Dorst, Hmouda.

DOELPUNTEN: 6’ Bosmans 1-0, 14’ Bosmans 2-0, 68’ Luckermans 2-1.

STRAFSCHOP: 47’ Huysmans (gemist)

GELE KAARTEN: Janssens, Bosmans, Huysmans, W. Kerckhofs, Hmouda, Fontaine, Luckermans. RODE KAART: 88’ Mathei.

SCHEIDSREC­HTER: Wuyts.