Het Belang van Limburg

Termien eindigt match met negen

Strafschop­pen nekken bezoekers

-

Ondanks een knappe eerste helft leed Termien een 4-2-nederlaag in Houtvenne. Voorn bracht de bezoekers nochtans op voorsprong. De match kantelde echter nadat Vanoppen het leer uit doel sloeg en een rode kaart kreeg. De daaropvolg­ende elfmeter werd omgezet door prijsschut­ter Van Asten, die ook voor de 2-1 en de 3-1 tekende. Voorn droop in de slotfase nog af met een tweede geeltje. Invaller Bloemen pikte nadien zijn eerste van het seizoen mee. HOUTVENNE: Pauwels, Van Aerschot (86’ Michiels), Kocak, Naqqadi, Van Braekel, Ven, Diaby (88’ Vanbeginne), Van Asten, Vervoort, Wouters, Put. TERMIEN: Bruno, Vanoppen, Hustinx, Philipsen, Kroonen, Teker, Voorn, Jeunen, De Ceulaer, Gijzen, Yildiz (51’ Bloemen), Ulenaers (87’ Gijzen). DOELPUNTEN: 30’ Voorn 0-1, 51’ en 70’ en 79’ Van Asten 1-1 (pen.) en 2-1 en 3-1, 88’ Bloemen 3-2, 90’ Naqqadi 4-2.

GELE KAARTEN: Ulenaers, Teker, Van Aerschot. RODE KAARTEN: 51’ Vanoppen, 82’ Voorn (2x geel) SCHEIDSREC­HTER: Seeldraeye­rs. Esperanza Pelt is gisteren met 3-1 de boot ingegaan bij Betekom. Al na vijf minuten werden de bezoekers op achtervolg­en aangewezen, nadat Van Loock een licht toegekende penalty omzette. Black bracht Pelt na rust langszij, maar ref Bergs kende Betekom nadien een tweede elfmeter toe voor handspel. Van Loock was weer de afwerker van dienst. Pelt probeerde nog een punt uit de brand te slepen, maar kreeg op de counter het deksel op de neus. BETEKOM: De Jonghe , Thys, Luyten (25' Vertessen, 53' Fariat), Boogaerts, Janssens, De Winter (33' Carrez), Everaerts, Puttevils, Pelgrims, Vandewalle, Van Loock.

ESP. PELT: Mertens, Khani, Kusters, Black; Swolfs, Aerts (83' Van Hees), Deckers, (83' Vandebriel), Verbiest, Schilderma­ns, Geijsels (46'Clerckx),Van Vlerken.

DOELPUNTEN: 5' Van Loock 1-0 (pen.), 55' Black 1-1, 76' Van Loock 2-1 (pen.), 81' Puttevils 3-1. GELE KAARTEN: Khani, Swolfs. SCHEIDSREC­HTER: Bergs.