Het Belang van Limburg

“Te slordig gevoetbald”

Leider bijt tanden stuk op afweer van de rode lantaarn

- Jos CASTERMANS

Jeuk pakt z’n eerste puntjes, Zepperen Brustem verliest z’n eerste. Wie had ooit durven denken dat het troosteloo­s onderaan bengelende Jeuk de haast ongenaakba­re leider Zepperen Brustem zou kloppen? Coach Peetermans had de laatste week wel beterschap gezien, maar dit…

Met de recuperati­e van Frans en Carlens was tegen Torpedo al duidelijk dat hij weer een solidere defensie tussen de lijnen kon brengen. Dubbele afweergord­el, diep inzakken en iedereen consequent en pittig storen: dat was het recept. “Ze zijn maar drie keer aan onze goal geweest”, merkte de bezoekende coach Reumers op. Er zat wat waarheid in. Maar dat gold in de eerste helft ook voor z’n eigen ploeg, want buiten een knal van Verjans naar de kruising knap door Peetermans gepareerd - lieten de gasten ondanks een duidelijk veldoverwi­cht geen doelgevaar noteren. Toen Weeghmans een scherpe actie opzette en Demarteau afrondde, stond het zelfs 1-0 bij de rust.

Reumers greep in, wisselde verdediger Lormans voor bijkomende aanvaller Nyns en ging achteraan met drie spelen. Jeuk kraakte, maar begaf niet. Of toch, maar ref Oosterbosc­h keurde na een babbeltje met z’n assistent de gelijkmake­r van Ibricic af. Veel onbegrip bij de bezoekers natuurlijk. “Hij loopt naar het midden en raadpleegt dan op vraag van de spelers van Jeuk z’n lijnrechte­r. Die had z’n vlag nochtans niet omhoog gestoken. Ik begrijp er niks van”, foeterde Reumers. “Op het ogenblik van de voorzet was er geen buitenspel. Ik had wel gezien dat de 66 (Agbo, nvdr) de bal had aangeraakt en toen stond Ibricic wél buitenspel. Ik ben m’n assistent gaan vragen of hij de toets van Agbo gezien had en die zei ‘neen’. Vandaar dat hij de vlag beneden hield. Maar ik had het wél gezien”, aldus de ref.

Een cruciale fase, want bij 1-1 leek Zepperen Brustem over z’n tegenstand­er heen te zullen walsen. Nu werd het via Valori echter 2-0. Ondanks een drietal goede kansen was het voor de aansluitin­gstreffer wachten op een penalty voor handspel van Eloyan. “Licht,” volgens velen. Oosterbosc­h: “We hebben onlangs nog les gekregen. Er was ruimte tussen de arm en het lichaam.”

Sleypen zette om, maar verder geraakte Zepperen Brustem niet meer. “Was het de derbysfeer? We waren te slordig”, concludeer­de Reumers. En z’n collega Peetermans: “Twee weken geleden hadden we dit niet overleefd. Zij hebben een sterke ploeg. De jongens hebben hard gewerkt. Dit is een opsteker.”

JEUK: Peetermans, Godinas, Frans, Carlens, Eloyan, Dejeneffe, Valori (91’ Russo), Demarteau (81’ Hendrix), Cosemans, Vos, Weeghmans. ZEPPEREN BRUSTEM: Vandecaets­beek, Thierie, Strauwen, Ibricic, Sleypen, T. Lormans (60’ Nyns), Hayen, Stas (75’ Wijnrocx), Verjans, Agbo, Diels.

DOELPUNTEN: 40’ Demarteau 1-0, 71’ Valori 2-0, 80’ S. Sleypen (op strafschop) 2-1. STRAFSCHOP: 80’ Sleypen (omgezet).

GELE KAART: Godinas.

SCHEIDSREC­HTER: Oosterbosc­h. TOESCHOUWE­RS: 100 (jc).

Bekijk alle video’s op www.hbvl.be/fclimburg

Twee weken geleden hadden we dit niet overleefd.

Alain PEETERMANS

Coach DH Jeuk

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Ibricic probeert Weeghmans van zich af te houden.
Foto SVEN DILLEN Ibricic probeert Weeghmans van zich af te houden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium