Het Belang van Limburg

Peer SV is de ‘ploeg van ’t Stad’

- Kris THEEUWEN

Gisteren stonden Peer SV en Wijchmaal oog in oog om de titel ‘ploeg van ’t Stad’ op te eisen. Uiteindeli­jk trok de thuisploeg het laken naar zich toe na een doelpunt van aanvoerder Marco Giagnacovo op slag van rust en na een overigens erg matige derby.

Hoewel Peer in de eerste helft het meeste balbezit had, was de eerste kans voor de bezoekers. Calleeuw pareerde het schot van Vandenberk. Vanendert stormde op het halfuur alleen op doel af maar Schuurmans ging goed plat. Op slag van rust was het dan toch raak: Claes bediende fraai Giagnacovo die de bal hoog in doel jaagde.

“Het was voor ons belangrijk dat we deze match wonnen. We hadden vrijdag al de feestelijk­heden van ons 75-jarig bestaan gevierd, dus konden we niet achterblij­ven”, lachte aanvoerder Giagnacovo. Na de koffie was de angst om een tweede goal te slikken bij Wijchmaal groter dan de drang om te winnen. “Onze zwakste match dit seizoen”, zei speler-trainer Akkermans. “We gaven te veel ruimte weg en konden de bal niet in de ploeg houden. Als je dan nog een strafschop mist, dan verdien je geen punt.” “Voor ons is dit een opsteker”, reageerde Peer SV-coach Corens. We verdienden één week eerder al om te winnen. Maar ja, dat is voetbal.”

PEER SV: Calleeuw, Claes, Vaesen, Vanendert (89’ Vrolix), Vanhees (87’ Evens), Giagnacovo, Janssen (78’ Pinxten), Fernandez Peralta, Martens, Nouwen, Loos. WIJCHMAAL: Schuurmans, Vermijl, Colemont (68’ Meli), Chiaverini, N. Vanhove, Akkermans, Lodewijks, Snoekx (37’ Hoeben), K. Vanhove, Dalemans, Vandenberk. DOELPUNT: 43’ Giagnacovo 1-0. STRAFSCHOP: 84’ Vandenberk gemist. GELE KAARTEN: Giagnacovo, Vanendert, K. Vanhove. SCHEIDSREC­HTER: Bervoets. TOESCHOUWE­RS: 130.

?? FOTO DICK DEMEY ?? Vaesen probeert Dalemans af te stoppen.
FOTO DICK DEMEY Vaesen probeert Dalemans af te stoppen.