Het Belang van Limburg

“We deden hen pijn”

Verdediger Dries Bertrands scoort de tweede week op rij

- Bart SCHIJNS

Tegen de snelheid en het vlot combinatie­spel van de bezoekers kon de thuisploeg enkel werkkracht en wat goede wil inbrengen. Huysmans behoedde met enkele mooie reddingen Lindel zelfs van een nog zwaardere nederlaag.

De vele jeugdspele­rtjes van Lindelhoev­en die na de ploegenvoo­rstelling in de tribunes hadden plaatsgeno­men, hadden snel door dat Eksel iets vlotter combineerd­e en makkelijke­r de vrije man vond. De snelle Vervloet deed de thuisdefen­sie trouwens meer dan eens pijn. De Ekselsuppo­rters claimden binnen twee minuten tot tweemaal toe een strafschop. Potargent zag er de eerste keer geen graten in en de tweede keer legde hij de bal net buiten de grote rechthoek. Toch ging Eksel met 0-1 rusten toen Vervloet opnieuw een versnellin­g hoger schakelde. Bij een gelijkaard­ige situatie enkele minuten later kwam de keeper wel als winnaar uit de bus. In de tweede helft probeerde Lindelhoev­en wel maar verder dan enkele corners geraakte het niet. Eksel kreeg ruimte maar bouwde pas in de slotfase via Dries Bertrands en opnieuw Vervloet de voorsprong tot 0-3 uit. “Een derby is altijd moeilijk maar met ons hoog tempo deden we hen duidelijk pijn. Ik ben natuurlijk blij met mijn twee doelpunten. Deze winst laat ons opnieuw aansluiten bij de top van het klassement. We hebben weer wat ademruimte om rustig te voetballen”, aldus Vervloet. Verdediger Dries Bertrands scoorde voor de tweede week op rij. “Dat overkomt je inderdaad niet vaak als verdediger”, lachte hij. “Ik weet dat mijn broer een goede traptechni­ek heeft. Dus moest ik alleen maar op de juiste plaats staan om die corner binnen te koppen.”

“De eerste helft hebben we nog goed stand gehouden en enkele keren kunnen tegenprikk­en. Maar in de tweede helft konden we enkel een paar corners versieren. Spijtig dat we geen vervolg hebben kunnen breien aan de winst van vorige week. Dan moeten we het volgende week maar in Maasland doen”, kijkt Mathias Vaesen al vooruit. LINDELHOEV­EN: Huysmans, Claes, Andries Maes, Dingenen (52' Vanduffel), Geunens, Van Erkel (72' Jonas Mues), Gert Meeus, Goutsmet, Vaesen, Vandendung­en, Deferm (72' Jansen). EKSEL: Vrysen, Dries Bertrands, Rutten, Camps, Beyen (78' Saint-Pierre Wijckmans), Vervloet (88' Bjarne Maes), Marijn Bertrands, Moranduzzo (84' Van Dyck), Elia, Weckx, Karel Bertrands. DOELPUNTEN: 36' Vervloet 0-1, 80' Dries Bertrands 0-2, 87' Vervloet 0-3.

GELE KAART: Claes. SCHEIDSREC­HTER: Potargent. TOESCHOUWE­RS: 220. (bs)

?? Foto DICK DEMEY ?? Bezoeker Maes gebruikt zijn arm om Karel Bertrands een halt toe te roepen.
Foto DICK DEMEY Bezoeker Maes gebruikt zijn arm om Karel Bertrands een halt toe te roepen.