Het Belang van Limburg

Vier goals van Jonathan ‘Bieber’ Gielen

- Fabian VANGEEL

Stevoort won de Hasseltse derby van Herk Sport met een klinkende 6-2. Met vier doelpunten en een assist was Jonathan 'Bieber' Gielen de man van de match. “Bieber is mijn bijnaam”, lachte hij na afloop. “Dat komt omdat ik als zestienjar­ige een Justin Bieber-kapsel had. Die naam is me blijven achtervolg­en. Maar ik vind het niet erg hoor.”

De bezoekers waren nochtans op voorsprong gekomen via Baets maar in een tiental knotsgekke minuten maakte Gielen er met een loepzuiver­e hattrick 1-3 van. Na de rust kwam Herk Sport met meer vuur uit de kleedkamer­s maar het was opnieuw Gielen die buitenkant voet de 4-1 tegen de netten trapte. Cosemans kon snel milderen met een tweede treffer en doelman Orye moest nog enkele keren gepast tussenkome­n, maar de zege van Stevoort kwam niet meer in gevaar. Sterker: in de slotfase dikte Vandebosch met twee treffers nog aan tot 6-2.

In de spiegel kijken

Herk Sport-trainer Kristof Bas was uiteraard teleurgest­eld na de partij: “We begonnen niet slecht maar in tien minuten tijd gaven we alles weg. Misschien heb ik voor de verkeerde jongens gekozen. Ik zal eens in de spiegel kijken. Ho- pelijk doen de spelers dat ook.” Jonathan Gielen glunderde natuurlijk na de partij: “Vier keer scoren, dat is mij nooit eerder gelukt. De vierde was de mooiste en de belangrijk­ste. Toen was de match gespeeld.”

STEVOORT: Orye, Vandebroec­k, Vanbilsen, Awouters, Santermans, Loncke, Gielen, Thys (72' Forier), Munters (76' Henkens), Vandebosch, Boonen (87' Comhair).

HERK SPORT: Sempels, Vanhelmont, F. Cosemans (46' Schuermans), R. Schoenaers, Marchandis­e, Baets, Hollanders (46' Santermans), S. Cosemans, Haenen, J. Schoenaers, Bahci.

DOELPUNTEN: 10' Baets 0-1, 23' Gielen 1-1, 27' Gielen 2-1, 29' Gielen 3-1, 60' Gielen 4-1, 61' S. Cosemans 4-2, 80' Vandebosch (pen) 5-2, 85' Vandebosch 6-2.

STRAFSCHOP: 80' Vandebosch (omgezet). GELE KAARTEN: Boonen, R. Schoenaers, Haenen.

SCHEIDSREC­HTER: Claesen. TOESCHOUWE­RS: 100.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium