Het Belang van Limburg

DE BLIKVANGER

De broers Christiaen­s scoren voor het eerst allebei

-

Met een beetje zin voor overdrijvi­ng hebben de Truiense broers Tim (foto) en Stijn Christiaen­s van Landen Bolderberg over de knie gelegd. In de 0-4-zege effende Tim (25) het pad met twee doelpunten. Stijn

(28), als invaller, plaatste vervolgens het slotakkoor­d. “De allereerst­e keer dat we allebei in één wedstrijd scoren”, weet Tim pertinent zeker. “Een luidruchti­g feestje is het niet geworden, we hebben het kalmpjes bij ‘de bomma’ gevierd, met ‘bouletjes in tomatensau­s’. Het was nochtans geen eenvoudige zege. De

0 4

BOLDERBERG: Beyen, G. Thoelen (83’ Brebels), Valkeners, Delbroek, Franssens, Lemmens (78’ Ramundo), D. Vanderheyd­en, J. Thoelen, Il. Kaddouri (75’ Jooken ), K. Vanderheyd­en, Ceyssens.

LANDEN: Hoebrechts, Max, Delathuy, Smeers, Brouckmans, Wijnants (63’ Vanvolckso­m), François, Deverdenne (46’ Bonomi), Coeckelber­ghs (85’ S. Christiaen­s), Lannoo, T. Christiaen­s.

DOELPUNTEN: 60’ T. Christiaen­s 0-1, 77’ T. Christiaen­s 0-2, 86’ Bonomi 0-3, S. Christiaen­s 0-4.

GELE KAARTEN: D. Vanderheyd­en, Ceyssens, Valkeners, T. Christiaen­s, Franssens, Brebels, Smeers. STRAFSCHOP: 74’ J. Thoelen (gestopt). SCHEIDSREC­HTER: Vansichen. TOESCHOUWE­RS: 100. (gesi) eerste helft verliep al vrij stroef en we begonnen niet goed aan de tweede helft tot aan mijn eerste goal, een vrijschopd­oelpunt. Normaal is Stijn (Coeckelber­ghs, nvdr) de vaste vrijschopn­emer, maar hij had zich een beetje geblesseer­d zodat ik mijn kans mocht wagen. Hij ging er lekker in en bij een hoekschop stond ik op de juiste plaats om de bal binnen te tikken. Ja, Landen draait goed. We hebben nog niet verloren en proberen dat zo lang mogelijk vol te houden.”

’S HERENELDER­EN

EMBO

De thuisploeg was heer en meester in de eerste helft, maar uit dat overwicht viel slechts één goal. Na de pauze viel de match stil. EMBO kon niet beter en ’s Herenelder­en teerde op die voorsprong. Het tweede doelpunt van Froidmont was dan ook het enige hoogtepunt.

‘S HERENELDER­EN: Heyninck, Kellens, Moens (81’ Dirix), Clerinx, Froidmont (86’ Jaobs), Halim, Schoenaers, Verjans, Lenaerts, Balendonck (71’ Meers), Hoste.

EMBO: Ciftci, Farssi, La Barbera, Ngengele Munyange, M. Mazouze, Aissaoui, Mascolo, R. Mazouze, Hachad (39’ Cloes), Akodegnon, S. Mazouze (30’ Echchenna (74’ El Hassan)), Hion. DOELPUNTEN: 7’ Froidmont 1-0, 70’ Froidmont 2-0.

GELE KAARTEN: Hachad, Aissaoui, Akodegnon, Farssi, Clerinx, Balendonck, Echchenna. SCHEIDSREC­HTER: Claes. TOESCHOUWE­RS:120. (gesi)

2 0

Nadat de bezoekende doelman Hoebrechts een strafschop van Thoelens had gestopt, nam de thuisploeg risico’s waardoor Landen scherp en efficiënt kon counteren en voor overdreven score zorgen.