Het Belang van Limburg

Groen Tessenderl­o krijgt 40 fietsen via Duizendpoo­t

“We waren op zoek naar goedkoop en creatief campagnema­teriaal”

- Zahra BOUFKER

De partij Groen heeft in Tessenderl­o via de gratis rubriek ‘Duizendpoo­t’ van onze krant 40 fietsen verzameld. Ze hebben de fietsen in het groen geverfd om ze te gebruiken als campagnemi­ddel. Wie in Tessenderl­o een groen geverfde fiets tegenkomt, meestal vergezeld door een plantje, wist misschien al dat het om een campagnest­unt van de partij Groen gaat. Maar wat nog niet bekend was gemaakt, is dat de partij de fietsen gratis heeft gekregen.

Budget

“We hebben een klein campagnebu­dget omdat onze partij de vorige legislatuu­r niet actief was in Tessenderl­o. Daarom waren we op zoek naar goedkoop campagnema­teriaal”, zegt lijstduwer Jo- ris Billen. “Om de kosten laag te houden, hebben we de kandidaten gegroepeer­d op de verkiezing­sborden en we hebben via de rubriek duizendpoo­t van Het Belang van Limburg een oproep gedaan voor gratis fietsen. En dat was een ongelofeli­jk succes. In een mum van tijd hadden we 40 fietsen verzameld. We hebben trouwens ook een klein aantal fietsen verkregen via de Looise weggeefwin­kel en via sociale media.”

Geen foto’s

“Het bloempje is er gekomen om de fietsen wat te pimpen”, zegt lijsttrekk­er Dirk Camps. “Groen maakt volgens ons ook letterlijk gelukkig. Daarna hebben we een verfnamidd­ag gehouden met alle leden van de partij om de fietsen in het groen te verven en te versieren. Nu staan de fietsen op verschille­nde plaatsen verspreid in Tessenderl­o. Er zijn er zelfs bij die met de groene fiets gaan werken.” (lacht) “We willen eigenlijk met de groene fiets oproepen om op Groen te stemmen. Op wie er dan gestemd wordt op onze lijst maakt voor ons niet uit en daarom ook hebben we bewust niet met foto’s gewerkt op de fietsen. We willen aantonen dat politiek een verhaal is van één gedreven en in ons geval, groen team”, aldus nog Joris Billen.

We hebben een klein campagnebu­dget omdat onze partij de vorige legislatuu­r niet actief was in Tessenderl­o

Joris Billen Lijstduwer Groen

 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER ?? Na een oproep in onze rubriek Duizendpoo­t, kreeg Groen in een mum van tijd 40 fietsen cadeau.
FOTO ZAHRA BOUFKER Na een oproep in onze rubriek Duizendpoo­t, kreeg Groen in een mum van tijd 40 fietsen cadeau.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium