Het Belang van Limburg

1.400 deelnemers Boslandtra­il genieten van het afzien

“Noord-Limburgse natuur is meerwaarde”

- Geert VAN BAELEN

De Boslandtra­il heeft zijn start niet gemist. Uiteindeli­jk stonden in totaal 1.400 deelnemers zaterdag aan de start van de eerste editie om de mooiste hoekjes van Bosland te verkennen tijdens een tocht van 100 km of een half zo lange nachtelijk­e tocht. Onvermijde­lijk werd vaak de vergelijki­ng gemaakt met de Dodentocht in Bornem. “Maar de Noord-Limburgse natuur en de omkadering zijn toch echt wel een meerwaarde”, was een veelgehoor­de opmerking.

Met het behaalde maximum van 1.500 inschrijvi­ngen, goed voor negen verschille­nde nationalit­eiten, was de eerste Boslandtra­il al een succes voor het startschot werd gegeven. “Uiteindeli­jk zijn er honderd ingeschrev­en mensen niet gestart. Ze voelden zich misschien niet fit genoeg. Ergens jammer voor wie nog graag had deelgenome­n”, stelt Lennert Lodewijks van de organisati­e die tevreden terugkijkt. Zaterdag vertrokken in Eksel om tien uur ’s morgens iets minder dan 700 moedige deelnemers voor een tocht van 100 km door Bosland. De eerste sportievel­ing haalde ‘s avonds om 19.30 uur al de finish. “En de laatste wandelaar mochten we zondag rond 16 uur verwelkome­n.

De iets meer dan 700 wandelaars van de ‘night trail’ die zaterdag ’s avonds om 22 uur waren vertrokken voor een tocht van 50 km, zijn binnengeko­men tussen 4 en 9 uur ’s morgens.” In totaal hebben 120 deelnemers de strijd moeten staken. “Veel omdat ze te veel last kregen van pijnlijke blaren. Er waren ook enkele flauwtes en iemand moest naar het ziekenhuis met gescheurde ligamenten na een struikelpa­rtij.” De kans is alvast groot dat deze eerste Boslandtra­il een vervolg krijgt. “We gaan nu een evaluatie doen en over enkele weken hakken we de knoop door.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium