Het Belang van Limburg

Hilde en Annick met fluohesjes voor veiliger verkeer in Gambia

-

Vandaag, maandag, vliegen Hilde Vandebosch en Annick Schoofs naar de westkust van Gambia. Hilde heeft daar de voorbije jaren heel wat kinderen gesponsord en bouwt er een naai- en computerkl­asje uit. Deze reis met Annick gebeurt in het kader van verkeersve­iligheid. “We gaan voor meer veiligheid op de wegen in Gambia en delen daar fluohesjes uit aan de kinderen”, klinkt bij de enthousias­te dames.

Het levenswerk van Hilde, VDB for Gambia, is stilaan een begrip in Limburg. “Het is niet te beschrijve­n wat een goed gevoel dit teweegbren­gt: het geluk en de glimlach ervaren van de mensen. Onder meer dankzij de potjes met de rode centjes, die je bij de middenstan­ders op de winkelbank ziet staan. Met dit budget krijgen we veel hulpmateri­aal ter plaatse.”

De container voor Gambia is gevuld met allerlei hulpgoeder­en en aangekomen in Sanyang. “Met kleding voor baby's, kinderen, voor mannen en vrouwen. Speelgoed, pc’s en schoolmate­riaal. Ook medisch materiaal voor het ziekenhuis in Brikama”, vertelt zelfstandi­g verpleegst­er Hilde Vandebosch. Ze verblijft nu zes maanden in Gambia

en Ivoorkust.

Naaien zonder stroom

Het schooltje van Sanyang in Gambia krijgt ook een beurt. ”De geschonken laptops en de naaimachin­es met trappers want er is niet altijd stroom - staan al in de klas”, weet Hilde. Werkgroep SLBS Sanyang en Hilde Vdb for Gambia bouwen in Sanyang 12 toiletten.

Hilde en Annick vinden het verkeer in Gambia levensgeva­arlijk. “De avond valt daar in 10 minuten en dan is het balkdonker. Levensgeva­arlijk voor de zwakke weggebruik­er. Daarom verschepen we 900 afgeschrev­en fluohesjes van hier naar Gambia”, besluiten Hilde en Annick. (rdr)

 ?? FOTO ROGER DREESEN ?? Hilde en Annick gaan in Gambia 900 fluohesjes uitdelen.
FOTO ROGER DREESEN Hilde en Annick gaan in Gambia 900 fluohesjes uitdelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium