Het Belang van Limburg

Phara op Eén & Canvas met ‘Waldorf & Statler’

- Raymond DE CONDÉ

Zondag 14 oktober staan we met z’n allen in het stemhokje. De VRT gaat vanaf vandaag dan ook definitief in verkiezing­smodus:

Phara De Aguirre in plaats van Lieven Van Gils, een langere ‘Terzake’ en als afsluiter van de avond op Canvas een kritische blik op de uitspraken van de dag in ‘Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan’. Op Eén presenteer­t Phara De Aguirre de politieke talkshow ‘Iedereen kiest’. Elke aflevering bevat een debat tussen vier kopstukken uit een stad of gemeente waar de inzet groot is. “Ik woon in Leuven, maar ben afkomstig van Aalst,” zegt Phara. “Een mens is altijd een beetje die stad waar hij woont of vandaan komt. En waar hij trots op is, of niet, dat hangt af van de keuzes die bestuurder­s maken: wat kan, wat mag, wat moet? Als parkeren duur of onmogelijk wordt, ga ik fietsen. Als woningen te duur worden, zoeken mijn kinderen elders een huis. Een stad of dorp, dat zijn mensenleve­ns en daarover moet het gaan bij verkiezing­en.”

Op vakantie

In elke aflevering ontvangt Phara een partijvoor­zitter in de studio. Professor Carl Devos schuift mee aan tafel. Tijdens de zomer heeft ze de partijvoor­zitters ook al opgezocht tijdens hun vakantie, los van het gewoel van de Wetstraat, voor een gesprek over leven en werk.

Stefaan Meerbergen gaat in verschille­nde steden op zoek naar het punt waar het beleid de afgelopen jaren heeft gefaald. Daar

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium