Het Belang van Limburg

DE SPELERS

-

6

Danny Vukovic moest amper ingrijpen, Sylla besloot twee keer nipt naast. Liet zich niet verrassen door een schotje van Bédia.

7

Joakim Maehle toonde weer enkele indrukwekk­ende rushes. Vooral zijn solo halfweg de eerste helft verdiende meer.

6

Joseph Aidoo toonde focus tijdens een rustige avond. Nauwelijks op de proef gesteld.

6

Sebastien Dewaest had het voor rust niet altijd onder de markt met Sylla. Verdedigde prima, liet wel goeie kopkans liggen.

8

Jere Uronen wil niet onder doen voor overbuur Maehle. Ontpopte zich tot extra aanvaller, twee knappe assists.

7

Sander Berge was zoals steeds een lust voor het oog. Verdeelde het spel en zorgde meermaals voor gevaarlijk­e infiltrati­es. Hoefde amper gaten te dichten. Zat dichtbij zijn eerste doelpunt voor KRC Genk.

7

Ruslan Malinovsky­i schilderde een hoekschop op het hoofd van Samatta. Veel rustiger dan de voorbije weken, had een subtiel voetje in tal van knappe korte combinatie­s.

6

Dieumerci Ndongala hield het veld goed breed maar had een minder prominente rol in de Genkse aanvalsgol­ven.

8

Ally Samatta schuwt het vele loopwerk niet én blijft vlijmscher­p voor doel. Maakte drie typische spitsendoe­lpunten: een kopbal aan de eerste paal, een binnenlope­r op een laterale voorzet én een binnentikk­er, die een niet-spits aan zijn ploegmaat zou laten.

7

Leandro Trossard miste zijn tweede strafschop van het seizoen. Maar die misser weegt niet op tegen tal van acties en combinatie­s, die de Essevee-muur sloopten. Met Pozuelo de creatiefst­e Genkenaar.

Geen beoordelin­g

Ibrahima Seck loste Pozuelo af. Joseph Paintsil dwong een (gevleide) strafschop af en Bryan Heynen zag een goal afgepakt door Samatta.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium