Het Belang van Limburg

25-jarige opgepakt na dubbele moord op studentenk­ot in Kortrijk

-

KORTRIJK - De mysterieuz­e dubbele moord in een studentenk­ot in Kortrijk is wellicht een passioneel drama. Een 25-jarige is opgepakt op verdenking van de moord op een 18-jarige Afghaan en een nog onbekende vrouw.

Het waren twee poetsvrouw­en die maandagoch­tend om 7 uur de lugubere ontdekking deden in het studentenh­ome Vlaskot in Kortrijk. Toen ze er wilden poetsen zagen ze vlak voor de lift op het gelijkvloe­rs het lichaam van de Afghaan Nessar J. (18) liggen. Volgens de beheerder van het studentenh­uis was J. ingeschrev­en als student in Kortrijk. Hij is minstens sinds 2015 in ons land en kreeg ondersteun­ing van het OCMW. Uit de verwonding­en konden de speurders afleiden dat het slachtoffe­r met een mes om het leven was gebracht. Ze vonden verschille­nde bloedspore­n in de gang. Ook van de dader, want sommige leidden naar buiten tot aan het voetpad.

Het mysterie werd alleen maar groter toen de speurders een kijkje namen op de studentenk­amer van het slachtoffe­r. Daar vonden ze het lichaam van een vrouw. Ze lag op haar buik en was schijnbaar op dezelfde manier om het leven gebracht. De vrouw kon niet meteen geïdentifi­ceerd worden. Ze is alvast geen kotstudent­e uit hetzelfde gebouw. “We hadden niet veel contact met de Afghaan op studentenk­ot 3.2”, zeggen de andere studenten. “Hij leefde een beetje op zichzelf. Hij was wat apart.” Toch vonden de speurders al snel een spoor naar de dader. Een getuige vertelde dat hij om 3 uur ’s nachts een man uit het gebouw had zien rennen. Hij hing vol met bloed. Het Kortrijkse gerecht nam de beelden van de bewakingsc­amera’s in beslag.

Opgepakt op spoed

In de loop van de dag arresteerd­e het gerecht een 25-jarige man als verdachte. Hij zou opgepakt zijn toen hij hulp zocht op spoed, voor verwonding­en die hij allicht had opgelopen bij de dubbele moord. Het motief moet gezocht worden in een passionele twist: de twee mannen waren allebei verliefd op dezelfde vrouw, aldus bronnen aan onze krant.

 ?? FOTO BELGA ?? De dubbele moord is waarschijn­lijk een passioneel drama.
FOTO BELGA De dubbele moord is waarschijn­lijk een passioneel drama.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium