Het Belang van Limburg

Waar is Voka?

-

HASSELT - Voka Limburg, nochtans één van de trekkers van OPL vijf jaar geleden, was gisteren een opvallende afwezige op de laatste persconfer­entie van het Ondernemer­splatform.

“Maakt niet uit”, sust Urbain Vandeurzen. “Voka heeft laten weten achter de inhoud van onze agenda voor de toekomst van Limburg te staan. Zij hebben met SALVO (Strategisc­h Actieplan voor Limburg tot de Vierde Orde, nvdr.) bovendien hun eigen actieplan, dat best gelijk kan sporen met deze toekomstag­enda. Ik zou hier niet te zwaar aan tillen.”

Bij Voka Limburg zegt men de toekomstag­enda van OPL inderdaad te onderschri­jven. “Maar met SALVO, dat we begin dit jaar al aankondigd­en, willen we verder en breder gaan”, zegt directeur communicat­ie Johan Grauwels van Voka Limburg. “We pleiten daarin voor het inkantelen van de activiteit­en van PLO in de Provincial­e Ontwikkeli­ngsmaatsch­appij (POM), voor de verankerin­g van de Limburgse investerin­gsmaatscha­ppij LRM, meer aandacht voor sectoren zoals logistiek en toerisme en voor een sterke deputatie.”

Dat er een haar in de boter zou zitten tussen Urbain Vandeurzen en Vokavoorzi­tter Francis Wanten, wordt ten stelligste ontkend. “Wij zijn Urbain Vandeurzen zeer erkentelij­k voor zijn inspanning­en. Maar zien het gewoonweg breder”, aldus Grauwels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium