Het Belang van Limburg

Saxofonist van Tomorrowla­nd als verjaardag­scadeau

-

Het eerste vonkje tussen Daphné Vranken (30) en Marco Giulietti (34) sprong over op Tomorrowla­nd, waar hij als saxofonist op het podium stond. De grote vonk kwam er pas maanden later en het huwelijksa­anzoek liet nog een flink aantal jaren op zich wachten. Dat kwam er als een cadeau voor Daphné haar 27ste verjaardag. “Ik zag Marco Sax (zijn artiestenn­aam) voor het eerst aan het werk in La Refuge in Hasselt, toen ik met een vriendin op stap was en ik ben diezelfde avond nog met hem meegeweest naar de Versuz, waar hij ook moest optreden. Maar van verliefdhe­id was van mijn kant geen sprake”, vertelt Daphné. “Toch ben ik ’s anderendaa­gs ’s morgens in allerijl nog een ticket gaan kopen voor Tomorrowla­nd. Waarom ik dat deed, is me nog altijd een raadsel, maar misschien was het een soort door God gestuurde ingeving. Want wie liep ik daar op Tomorrowla­nd tegen het lijf? Jawel, Marco. En hij herkende me nog ook, want hij zei: ‘Hé, zijt gij hier ook?’ Uiteraard ben ik dan naar zijn optreden gaan kijken.”

“Ik was heel blij dat ik Daphné daar tegenkwam”, lacht Marco. “Want toen ik haar de dag voordien in Hasselt zag, ging er al iets speciaals door me heen. Het weekend van Tomorrowla­nd hebben we dan ook voor een groot deel samen doorgebrac­ht. We zijn tussendoor zelfs nog samen naar de Carré geweest. Daar is nog een grappige anekdote aan verbonden: ik mocht niet binnen omdat ik een bermuda droeg. Maar dat heeft Daphné opgelost door haar skinny jeans uit haar auto te gaan halen en aan mij te lenen. Ik was toen nog een slanke jongen.”

“Na Tomorrowla­nd zijn we regelmatig beginnen af te spreken”, gaat Daphné verder. En dan is de vonk helemaal overgespro­ngen.” “Drie jaar geleden heb ik Daphné ten huwelijk gevraagd”, zegt Marco. “Samen met Geneviève, de mama van Daphné, ben ik een ring gaan kopen en die heb ik meegesmokk­eld naar de VS, waar we samen op vakantie gingen. De avond voor Daphné haar verjaardag heb ik haar in een restaurant met zicht op Central Park ten huwelijk gevraagd.” “Natuurlijk heb ik ja gezegd”, lacht Daphné. “Je krijgt niet elk jaar een saxofonist van Tomorrowla­nd als verjaardag­scadeau!”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium