Het Belang van Limburg

Geen dubbelslag voor Lore Maelstaf

Ekselse boekt wel honderdste zege op Limburgse kampioensc­happen in Neerpelt

- Johan MULDERS

Net als Kim Goeleven kon Lore Maelstaf geen dubbelslag boeken op de gewestelij­ke Masters in Neerpelt. Ze won bij de dames 4 van Dewi Looijmans, maar verloor een reeks hoger van Morgane Knapen. “Een dubbelslag was mooi geweest, maar bij de start van het seizoen hadden wij voor dit resultaat willen tekenen”, zegt mama Rebecca trots.

Twee finales vlak na elkaar was voor de 14-jarige Ekselse net iets te veel op eind van een lang seizoen.

“Ze won eerst van Dewi Looijmans met tweemaal 6-3. Haar honderdste zege van het seizoen overigens. Ze speelden voor de vierde keer tegen elkaar en Lore trok altijd aan het langste eind. Even later moest ze opnieuw aan de slag bij de dames 3 tegen Morgane Knapen. Het was hun zesde ontmoeting en ook nu waren ze erg aan elkaar gewaagd. Lore verloor de eerste set met 7-5 en daarna zag je duidelijk sporen van vermoeidhe­id in de tweede set, die ze verloor met 6-2. De wedstrijd werd bovendien indoor gespeeld en dat lag Morgane duidelijk beter.”

Het seizoen is nog niet afgelopen, want volgende week speelt ze de Belgische kampioensc­happen in TC Beckhand.

“Je mag daar maar één reeks spelen en vooraf kiezen was moeilijk, maar nu heeft ze het probleem zelf opgelost. (lacht) Ze was uiteraard een beetje ontgoochel­d over die verloren finale, maar ze kan met een heel goed gevoel terugblikk­en op haar seizoen. We hebben haar doelen voortduren­d moeten bijstellen. Eerst ging ze voor het criterium bij de dames 4, maar ze won zo vlot dat ze overschake­lde naar de dames 3 en ook daar eindigde ze op de eerste plaats. Zelfs bij de dames 2 had ze wellicht kunnen meedingen, als je ziet dat ze won van Esmé Schoofs in Wezel en die pakt nu de titel. Ze stijgt zeven of acht klassement­en en als B-speelster zal ze volgend seizoen sowieso dames 2 en eventueel nog dames 3 spelen.”

Bergkamp

Maelstaf was al eens Vlaams kampioen bij de 12-jarigen. “Vorig jaar was ze een maand op vakantie en daardoor greep ze net naast de Masters. Dit jaar is ze niet op bergkamp geweest en heeft ze met succes alles op tennis gezet. Ook voor volgend seizoen gaan we niets veranderen. Ze blijft twee uur per week trainen in Field, want school is zeker zo belangrijk voor ons”, aldus mama Maelstaf, zelf leerkracht.

Wouter Peeters (H2), Jonas Walbers (H3), Kenzi Heyrman (H4), Dries Habraken (H5), Stijn Geutjens (H6), Esmé Schoofs (D2), Morgane Knapen (D3), Lore Maelstaf (D4), Jamy Simons (D5), Kim Goeleven (25/1), Rachel Hermans (25/2), Elke Palmans (25/3), Ann Verelst (35/2), Rachel Tresinie (35/3), Frank Deswarte (35/1), Bert Rutten (35/2), Michael Broens (35/3), Kim Van dingenen (35/4), Michel Daniëls (45/1), Luc Knaepen (45/2), Jorg Radoux (45/3), Bart Heirman (45/4), Antoine Vangenecht­en (55/2) en Raymond Forceville (55/3).

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium