Het Belang van Limburg

“Voel mij weer thuis in Gembo”

Limburg United start bekercampa­gne in Borgerhout

- Johnny PEETERS

In de 1/8ste finales van de beker van België moet Hubo Limburg United vanavond op bezoek in Borgerhout. Anthony Goetgeluck speelt sinds dit seizoen weer bij de Antwerpena­ren. Hij verdedigde van 2014 tot 2016 de Limburgse kleuren.

“Het is toch een speciale wedstrijd voor mij”, aldus de 26-jarige Goetgeluck. “We zien het als een galawedstr­ijd. Limburg United is de ploeg die mij de kans heeft gegeven om van eerste klasse te proeven. Het eerste seizoen combineerd­e ik dat nog met Gembo. Ik trainde toen twee keer per dag in Hasselt en nog eens drie avonden per week in Borgerhout. Nu snap ik niet meer dat ik dat mentaal heb kunnen volhouden.”

“Na Limburg speelde ik nog één seizoen op het hoogste niveau in Leuven. Een jaar met veel ups-and-downs waar ik een paar heel sterke wedstrijde­n speelde, maar door de vele nederlagen zaten we in een negatieve spiraal”, legt Goetgeluck uit. “Via een Facebook-bericht ben ik na Leuven bij Soba terechtgek­omen in Top Divisie 1. En nu ben ik terug bij Gembo. De ploeg waar ik ben doorgebrok­en. Hier voel ik mij thuis.” “Dit is een familieclu­b waar de fans je veel vertrouwen geven. Ik vond het spijtig dat mijn eersteklas­se-avontuur niet langer heeft geduurd, want ik heb er toch hard voor gewerkt. Al is dat een dubbel gevoel. Ik kijk er positief op terug, maar nu verdien ik goed mijn boterham met de combinatie job en basketbal. Ik werk voor Charles Sportwear. Wij verzorgen de merchandis­ing van de Belgian Cats, de Lions en verschille­nde Belgische clubs. Een job waarin ik zelf kan ontwerpen en kan helpen met de productie van de bedrukte kleding.”

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium