Het Belang van Limburg

“Waarom geen wereldtite­l?”

Eddy Leppens start vandaag op WK in Egypte

- Frederik BAETEN

Eddy Leppens (48) is zondag naar Egypte afgereisd voor het officiële WK driebanden. Leppens begint zeker niet als topfavorie­t aan het WK, maar koestert wel hoge ambities. Leppens: “Waarom zou ik geen wereldkamp­ioen kunnen worden? Ik heb al een keer zilver en drie keer brons gehaald. Al is de concurrent­ie moordend.”

Of de Belgen na de schitteren­de prestatie van vorig jaar, herinner u de volledig Belgische finale tussen Frédéric Caudron (WR-1) en Eddy Merckx (WR-2), weer met de wereldtite­l kunnen uitpakken is maar de vraag. Toppers als Zanetti (WR-4), Jaspers (WR-5) en de Aziaten Kim (WR-3) en Heo (WR-6) staan immers ook hoog genoteerd bij de bookmakers. “Maar waarom zou ik geen wereldkamp­ioen kunnen worden?”, vraagt Lommelaar Eddy Leppens (WR-20) zich af. “De vorm zit alvast goed. Zo heb ik één van mijn laatste wedstrijde­n heb ik Forthomme bij wijze van spreken van tafel geveegd. Weet je, na de superprest­ige heb ik een volledige week geen biljart gespeeld. Het hoofd helemaal leeg gemaakt. Dat heeft mij deugd gedaan. In de week erna was ik elke dag om zeven uur wakker en wilde ik alleen maar biljarten (lacht). Kortom, ik heb er zin in.” Leppens begint aan het WK in een poule met de sterke Turk Sayginer (WR-15) en de onbekende Mexicaan Patino (WR227). De eerste twee stoten door naar de laatste 32, van waar de rechtstree­kse uitschakel­ing begint. Leppens: “Vorig jaar klopte ik titelfavor­iet Dick Jaspers in de poule, maar ging ik eruit in de achtste finales tegen een onbekende Mexicaan. Het is belangrijk om er meteen te staan in de poule en die lijn door te trekken. Je hebt toch geen vat op je latere tegenstrev­ers.”

Piramides

Leppens reisde zondag al af naar Caïro, waar het WK plaatsvind­t in het poepsjieke Marriott Mena Hotel, op 500m van de piramides van Cheops. Leppens: “Egypte en driebanden is geen vreemde combinatie. Er draait een sterke Egyptenaar mee in de wereldtop en in Luxor en Hurghada worden jaarlijks grote tornooien georganise­erd.”

 ?? FOTO DD ?? Eddy Leppens.
FOTO DD Eddy Leppens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium