Het Belang van Limburg

Tim Lisens wint Grote Prijs van Limburg

-

Tim Lisens en de rode vlag, dat waren afgelopen weekend de belangrijk­ste ingrediënt­en van de Grote Prijs van Limburg waterskira­cen. Lisens won in Hasselt voor eigen publiek, de vrouwenrac­e werd geannuleer­d na een val van Ruby Dom.

Robin Mariën had in deze slotrace van het BK genoeg aan een start om de titel veilig te stellen. Hij was ook het snelst weg, maar hield het na één ronde voor bekeken en voer de haven binnen. Weinig sportief van Mariën, tegen wiens team overigens een onderzoek loopt naar ongeoorloo­fd gedrag op het EK in Schotland.

Tim Lisens, weer met piloot Bart Smets en co-piloot Eric Verdickt, trok zich daar niks van aan en pakte de zege met een gemiddelde snelheid van 87km/u. In de slotronde haalde hij zelfs 92km/u. Het publiek, dat massaal vanop de gradins van Yachting toekeek, ging uit de bol voor hun lokale held.

Rode vlag

De slotrace bij de vrouwen F1, F2 en F3 werd halfweg geannuleer­d. De jury hees de rode vlag, nadat Ruby Dom, dichtbij de brug van Stokrooie, ten val kwam. Zij werd naar het ziekenhuis afgevoerd. De Beringse Demi Fobelets, die op het moment van de rode vlag de leiding had, kreeg haar eerste zege van het seizoen in de schoot geworpen. Zij greep zo zilver in het BK, achter Sylvia De Spiegeleir­e. Ook Marc Mossiat (Beringen, F2) pakte zilver.

 ?? Foto SVEN DILLEN ?? Tim Lisens in actie.
Foto SVEN DILLEN Tim Lisens in actie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium