Het Belang van Limburg

“Voetjes op de grond houden”

THES Sport en Sporting Hasselt nog steeds met het maximum

- Jeroen FISSETTE/Kristof JACOBS

Limburg blijft scoren in het amateurvoe­tbal. In eerste prijkt THES op kop, in tweede Sporting Hasselt. Sterker: na vijf speeldagen pronken beide nog steeds met het maximum van de punten.

Promovendu­s THES scoorde na vijf speeldagen zelfs maar liefst zestien keer. “We staan daar oververdie­nd”, zegt kapitein Aziz Moutawakil overtuigen­d. “Enkel tegen Geel kregen we misschien iets te veel. We spelen momenteel met heel veel vertrouwen en tegelijk zit het ook allemaal mee. We scoren op de juiste momenten en we zijn bovendien heel efficiënt. Het draait al enorm goed en dan zijn we nog niet eens op volle sterkte. We kunnen met andere woorden alleen nog sterker worden.”

Met thuismatch­en tegen Luik (twee punten) en Chatelet (zes punten) lijkt een 21 op 21 niet onmogelijk. “Alles is mogelijk, maar we kijken echt niet verder dan de eerstvolge­nde match. Iedereen in deze reeks kan tegen iedereen winnen. Behalve tegen THES? Haha, voorlopig is dat het geval en we gaan dat zo lang mogelijk zo houden. Al beseffen we dat die nederlaag er wel eens gaat komen en misschien op een moment dat we het helemaal niet verwachten. Luik wordt hoe dan ook een lastige opdracht.”

Bij Sporting Hasselt geniet nieuwkomer Kaan Baysal er met volle teugen van. “Vorige zaterdag zijn we na de match nog naar een café in het centrum van Hasselt getrokken. Daar stond een grote groep supporters ons ondanks het late uur nog op te wachten. Dat was geweldig. We hebben nog iets met onze fans gedronken. Daarna ben ik rustig naar huis gegaan”, vertelt de 22-jarige. “Tijdens de match zelf, in Hoogstrate­n, bleek trouwens op geen enkel moment dat wij buitenshui­s speelden. Op

Kaan BAYSAL het veld hoorde je alleen maar Hasseltse supporters. Dat doet enorm deugd. Het was dan ook logisch dat wij hen daarvoor wilden bedanken, na de match.” Ondanks de euforie die er bij de hele Hasseltse entourage heerst, blijft Baysal, die in zijn jeugd bij onder meer PSV, Galatasara­y en Getafe speelde, rustig. “We moeten beide voeten op de grond houden”, zo trapt hij een open deur in. “Zaterdag moeten we er weer staan. Daar gaan we deze week aan werken. Want we willen deze lijn natuurlijk blijven doortrekke­n. Dat kan want de ploeg staat goed.”

Persoonlij­k hoopt hij nog veel te betekenen voor Hasselt. “Fysiek moet ik terug top worden en ik wil deze ploeg nog veel helpen met assists en goals”, kijkt Baysal vooruit.

We hebben in een café gevierd samen met de fans

 ?? Foto KAREL HEMERIJCKX ?? Al vijf speeldagen op rij mogen THES en Sporting Hasselt een feestje bouwen.
Foto KAREL HEMERIJCKX Al vijf speeldagen op rij mogen THES en Sporting Hasselt een feestje bouwen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium