Het Belang van Limburg

“Mijn voeten laten spreken”

Ricardo Leao Kessels heeft Braziliaan­se roots

- Bart SCHIJNS

Ricardo Leao Kessels heeft al zeven keer gescoord bij KFC Hamont ‘99. “Het loopt inderdaad lekker. Ik heb het hier naar mijn zin, maar ben zeker ook ambitieus”, zegt Ricardo Leao Kessels, de in het tussenseiz­oen uit Nederland overgekome­n spits met Braziliaan­se roots.

“Ik heb al op alle mogelijke manieren gescoord. Met het hoofd, met links, met rechts, op strafschop, op vrije trap ... Het loopt vlot. Maar zonder mijn medespeler­s zou er nog geen enkel doelpunt op mijn teller staan”, zegt Ricardo Leao Kessels die 21 jaar geleden in Brazilië geboren werd en op zijn vijfde naar Nederland verhuisde. Zijn eerste voetbalsch­oenen trok hij aan bij het Nederlands­e Ospel, een lokaal ploegje in het dorp waar hij woont. Via Fortuna Sittard en Wilhelmina Weert kwam hij op zijn negentiend­e bij een Schotse club terecht. “Moederziel alleen in Schotland kon ik toch niet aarden en omdat ik dacht dat ik ook wel in Nederland kon doorbreken, ben ik terug naar Wilhelmina getrokken.”

Daar kon Ricardo de sportieve cel van Hamont ‘99 overtuigen. “Eigenlijk kwamen ze een andere spits bekijken. Maar ik moet toch zijn opgevallen”, lacht hij. Dat heeft Hamont ‘99 dus geen windeieren gelegd. “Ik ben sterk in een één-op-één situatie, snel en vooral gevaarlijk als ik het spel voor me heb liggen. Het tempo is hier toch een stuk hoger dan in Nederland. En er wordt hier meer gevoetbald dan ik verwacht had. Met zeven doelpunten lukt het nu goed. Hoeveel stuks ik nastreef? Twintig zoals ik voor het seizoen voorspelde zou mooi zijn, maar we zien wel want nu gaan ze er vlot in maar volgende week kan het heel anders zijn. Ik wil vooral mijn voeten laten spreken.”

Als Ricardo Leao Kessels zo blijft presteren dan lijkt KFC Hamont ‘99 maar een tussenstop te zijn. “Ik ben pas 21 geworden en heb het hier zeker naar mijn zin. Toen ik hier aankwam kende ik niemand. Maar ik ben bij Hamont ‘99 heel goed opgevangen. Het is een hele leuke groep jongens om mee te voetballen. Een echt en hecht team. Ik krijg het vertrouwen van de trainer en de spelers waardoor ik me goed in mijn vel voel. Ik wil hier op dit moment dus zeker niet weg. Maar als ik hogerop zou kunnen dan zal ik dat zeker proberen. Die ambitie heb ik wel.”

Twintig goals, dat zou mooi zijn

Ricardo Leao KESSELS

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Ricardo Leao Kessels heeft het naar zijn zin in Kaulille.
FOTO SVEN DILLEN Ricardo Leao Kessels heeft het naar zijn zin in Kaulille.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium