Het Belang van Limburg

Houthalens­e dames promoveren

- Xavier CHAMPAGNE

Morgen worden de finales van de interclubs voor senioren afgewerkt. Met best wat Limburgse teams in een hoofdrol. Zowel de Dames 1 van Houthalen, Dames 2 van Millennium als Heren 1 en 2 van Flanders Nippon en Heren 1 van Golfforum strijden om de titel. De promotie hebben ze al op zak. Volgende week is het dan de beurt aan Heren 65+ van Royal Limburg om eventueel naar de titel te reiken.

Heel wat glunderend­e gezichten bij de golfende senioren in haast alle Limburgse clubs. Na drie wedstrijdd­agen mogen vijf teams voor de nationale titel knokken. Met het Dames 1-team van Royal Limburg als blikvanger. Zij startten in divisie 2 en grepen, na een bloedstoll­ende strijd, de promotie naar de allerhoogs­te nationale reeks. Limburgs kampioene Kathleen Vanschoenb­eek, Limburgs seniorenka­mpioene Helmi van Asseldonk, Brigitte Dewilde, Bea Natens, Annicq Ooms, Francine Martens, Vasso Smeets en Martine Boes slaagden daar in onder leiding van teamcaptai­n Donatienne Byvoet. Hun Houthalens­e clubgenote­n deden het in de Heren 65+ reeks eveneens voortreffe­lijk. Godfried Benijts, Valère Vandermaes­en, Gérard Cuypers, Marc Piessens, Francis Smolders, John Smeets, Berry Peters, Alain Ooms, They Augustinus wonnen onder het toeziend oog van teamcaptai­n Piet Dewilde al hun wedstrijde­n met spannende 2-1-cijfers. De 65-plussers kwalificee­rden zich dan ook voor de eindfase, waarin ze het tegen Royal Antwerp, Ravenstein of Royal Waterloo moeten opnemen.

De Heren 1 divisie 3 en Heren 2 divisie 5 van Flanders Nippon promoveren met glans naar een hogere reeks. Ook het Heren 1-team van Golfforum Lummen, dat in divisie 7 startte, mag volgend seizoen een reeksje hoger spelen. Wat eveneens voor de Dames 2 van Millennium geldt. Zij promoveren vanuit divisie 5.

 ?? FOTO HBVL ?? Het Dames 1-team van Royal Limburg.
FOTO HBVL Het Dames 1-team van Royal Limburg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium